Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, molt per davant de Madrid en inversió social, segons un estudi
  • CA

Un estudi de l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials (AEDiGSS), ha anunciat que Barcelona és la segona ciutat de l’Estat que més inversió social va destinar en els seus veïns el 2021. Una altra dada important és que la ciutat està molt per davant de Madrid en aquest sentit, ja que no apareix entre els 52 municipis “excel·lents”, segons AEDiGSS. L’associació ha arribat a aquestes conclusions després d’estudiar 404 ajuntaments de l’Estat amb més de 200.000 habitants i els pressupostos que van tenir fa dos anys.

La capital catalana ocupa la segona posició amb un pressupost de 235 euros per cada barceloní, mentre la que la primera és per al municipi d’Alcalá la Rea (Jaén), on la inversió és de 255 euros per habitant. En aquest sentit, és important destacar que la mitjana de la inversió de tots els municipis analitzats és de 86,86 euros per persona.

Davant d’aquests resultats, el president d’AEDiGSS, José Manuel Ramírez, ha felicitat a través de Twitter Barcelona i altres ciutats que es troben en el que ha anomenat el #top200. Dins el territori català, Ramírez també ha elogiat la feina feta a Esparreguera (Baix Llobregat) i Prat del Llobregat (Baix Llobregat), entre altres. Per part seva, BComú ha celebrat a través de Twitter els resultats d’aquest estudi.

Els pressupostos per al 2013 volen arribar a una xifra rècord

Pel que fa als pressupostos municipals de Barcelona per al 2023, presentats el passat mes d’octubre, tenen la intenció d’arribar a una xifra rècord: 3.595 milions d’euros. Per part seva, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va detallar que el motiu d’aquesta xifra és que “el pressupost està pensat per a una situació de crisi que no incrementarà la pressió fiscal”.

D’altra banda, el regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí, va recalcar que la capacitat d’inversió de l’Ajuntament de Barcelona ha crescut en els darrers anys. Concretament, va indicar que mentre en els pressupostos del 2023 és de 759 milions d’euros, en el 2015 era de 374 milions. “Pràcticament, hem doblat la capacitat d’inversió en els darrers vuit anys”, va insistir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa