Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament presenta per al 2023 els pressupostos més alts de la història
  • CA

L’Ajuntament ha presentat aquest divendres la proposta de pressupostos municipals per al 2023, que tornen a arribar a una xifra rècord: 3.595 milions d’euros. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que és “un pressupost pensat per a una situació de crisi que no incrementarà la pressió fiscal”. Per part seva, el regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí, ha emfatitzat que la capacitat d’inversió del consistori en els pressupostos del 2023 és de 759 milions d’euros, mentre que en el 2015 era de 374 milions. “Pràcticament, hem doblat la capacitat d’inversió en els darrers vuit anys”, ha celebrat Martí.

En aquest sentit, Martí ha detallat que algunes de les despeses incrementades són 18 M més en personal municipal, entre els quals es troben els 1.000 agents que s’han anat incorporant a la Guàrdia Urbana en els darrers quatre anys. També se sumaran 5 M al transport públic per garantir un creixement “que ja tocava” i mantenir les bonificacions, 41 M a la neteja i recollida de residus; 38 milions en serveis socials, com habitatge o ajudes a persones sense llar; 13 M en cultura i 16,8 M en educació.

338 milions destinats a projectes urbanístics

Pel que fa a l’Urbanisme, Martí ha detallat que es destinaran 338 milions a continuar o acabar projectes urbanístics ja començats, com el de l’avinguda Meridiana, el de la zona de Glòries, el tramvia, la Rambla, la Via Laietana i els eixos verds de l’Eixample, entre altres. Tanmateix, ha assegurat que hi ha una part del pressupost reservada a fer front a possibles increments de costos “fruit de la inflació”.

Martí ha destacat que alguns dels objectius d’aquests pressupostos són mantenir i millorar la qualitat dels serveis públics de Barcelona i donar resposta a la situació actual, marcada pels efectes de la pandèmia i la inflació. A més, ha destacat que l’Ajuntament té solvència econòmica per augmentar la seva capacitat d’inversió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa