Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona permetrà que els joves d’entre 14 i 18 anys també puguin passejar a partir de diumenge
  • CA

El tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de Barcelona, ​​Albert Batlle, ha assegurat que el govern municipal preveu “modular i adaptar a la realitat” de la ciutat el decret de l’Estat que permetrà als menors de 14 anys sortir al carrer a partir d’aquest diumenge. La capital catalana l’estendrà fins als 18 anys. Ho ha dit en una roda de premsa al costat de la regidora de Salut de Barcelona, ​​Gemma Tarafa, en la qual el regidor ha recordat que els nens de menys de 14 anys podran sortir un cop al dia durant una hora sense allunyar-se més d’un quilòmetre de casa acompanyats dels seus pares.

Batlle ha afegit que la intenció de l’Ajuntament és “modular” el decret perquè afecti també als joves fins als 18 anys, que podrien sortir a passejar –sense agafar cap transport– i no necessitarien anar acompanyats dels seus pares. Durant aquest confinament, els adolescents d’entre 14 i 18 anys poden sortir a fer les mateixes activitats imprescindibles que es permeten als adults, sempre que els seus tutors legals ho permetin.

Batlle també ha recordat que els parcs i platges de la ciutat seguiran tancats; que s’haurà de mantenir una distància física d’entre un i dos metres, i que es recomana que usin mascareta els menors a partir dels tres anys. Així, ha fet una crida a la “responsabilitat” dels pares i les mares a partir d’aquest diumenge. “No ens estem desconfinant com a ciutat, estem donant un respir als infants per la seva salut emocional i física”, ha matisat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, que ha destacat “l’esforç” que han fet els petits durant setmanes.

Més notícies
L’Ajuntament ja ha permès sortir al carrer a 52 nens amb necessitats especials
Notícia: L’Ajuntament ja ha permès sortir al carrer a 52 nens amb necessitats especials
Comparteix
L'atenció municipal a la infància precoç ha fet durant el confinament més de 700 entrevistes
Colau, al govern espanyol sobre el confinament: “No espereu més i allibereu els nostres infants”
Notícia: Colau, al govern espanyol sobre el confinament: “No espereu més i allibereu els nostres infants”
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona defensa que els nens puguin sortir de cas a donar una volta prop de casa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa