Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament ja ha permès sortir al carrer a 52 nens amb necessitats especials
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona manté, per via telemàtica, l’atenció precoç als infants de 0 a 6 anys que oferia a través dels dos Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) que gestiona l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). Davant el tancament físic dels centres, des del passat 14 de març els professionals del CDIAP han fet 2.431 contactes i 722 entrevistes. També han enviat vídeos i materials específics amb consells –des de psicomotricitat a contes i cançons- per poder atendre les necessitats de les famílies.

Entre les actuacions impulsades durant aquest mes, des del CDIAP s’han lliurat 52 informes per facilitar la sortida al carrer d’aquells infants que ho requereixen, sempre amb l’acompanyament d’un familiar. També s’han ofert consells per facilitar la contenció emocional i, en cas de detectar situacions de vulnerabilitat o de risc, s’estan canalitzant a través dels Centres de Serveis Socials.

Els dos CDIAP es troben als districtes de Ciutat Vella i Nou Barris. De forma gratuïta, atenen infants amb alteracions en el seu desenvolupament o risc de tenir-ne. L’any passat van atendre 1.179 infants en total, el doble dels que estaven atenent el 2013. Amb la crisi de la covid-19, s’han hagut de reorganitzar per poder fer l’acompanyament que les famílies. Segons explica l’Ajuntament en un comunicat, l’objectiu és seguir estant a prop de les famílies, escoltar les seves necessitats i donar les respostes més adients en cada cas i circumstància.
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa