Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau, al govern espanyol sobre el confinament: “No espereu més i allibereu els nostres infants”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat al govern espanyol, que és qui pren les mesures de restricció en la crisi del coronavirus, que no esperi més i “s’alliberin” els nens i nenes. En un escrit al seu compte de Facebook, Colau assegura que parla com a alcaldessa i com a mare de dos nens de 9 i 3 anys que porten un mes sense sortir de casa. “No espereu més: Allibereu els nostres infants!” és la frase contundent amb què acaba el text.

Colau es mostra convençuda en el seu escrit que els nens poden sortir a donar una volta prop de casa i ha instat a “buscar la manera de fer-ho bé” i d’acord amb els consells dels experts sanitaris. L’alcaldessa admet que els infants poden contagiar el virus sense tenir cap símptoma però afegeix que això també passa amb molts adults.

“I és que si poden sortir a passejar adults amb un gos, i ara algunes activitats econòmiques no essencials es reactiven, per què els nostres nens i nenes han de seguir esperant?“, s’ha preguntat. Colau ha afegit que en les darreres setmanes els ciutadans han demostrat que “són responsables i no idiotes” i que s’han seguit totes les recomanacions i instruccions. “Per aquesta raó estem segurs que poden sortir a donar una volta prop de casa, mantenint les mateixes distancies que mantenim els adults quan anem a comprar”, ha considerat.

Colau ha lamentat una societat “excessivament adultocèntrica” que condemna a “patiments evitables” i defensa que els infants “no són un accident ni una molèstia per gestionar” sinó persones amb drets a la infància reconeguts als tractats internacionals.

Segons l’alcaldessa, les autoritats educatives estan molt preocupades pel sistema d’avaluació i assegura que a ella, com a molts pares i mares, el que més li preocupa és la salut psicològica i emocional dels nens i nenes. “Estem cansats que ens diguin que som soldats i que això és una guerra, en lloc de parlar de com cuidar la vida i cuidar-nos entre nosaltres”, ha conclòs.

Més notícies
Colau demana ajuda a l’estat espanyol pel “desequilibri pressupostari”
Notícia: Colau demana ajuda a l’estat espanyol pel “desequilibri pressupostari”
Comparteix
Barcelona, Madrid, València, Sevilla, Saragossa, Màlaga i Múrcia creen un grup de treball conjunt per reclamar un nou marc financer
Psiquiatre de l’Hospital del Mar: “No estem preparats per estar tancats amb la família les 24 hores”
Notícia: Psiquiatre de l’Hospital del Mar: “No estem preparats per estar tancats amb la família les 24 hores”
Comparteix
El director de recerca i docència de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del centre barceloní adverteix que "l'aïllament es complica a partir del desè dia"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa