Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, fora de la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern 2030
  • CA

Barcelona no participarà de la consulta ciutadana que ha de decidir si Catalunya presenta la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030. Segons ha avançat Stop Jocs Olímpics, la conselleria de Presidència de la Generalitat només té previst preguntar als ciutadans de les comarques dels Pirineus, el Berguedà i el Ripollès.

La plataforma està en converses amb el Govern per concretar com serà el referèndum. El seu portaveu, Bernat Lavaquiol, ha explicat que encara no s’ha definit la data ni la pregunta de la consulta, tot i que en principi s’hauria de celebrar el segon trimestre del 2022. La idea és que la pregunta sigui binària –és a dir, que només admet un Sí o un No com a resposta–.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va exigir a finals de juliol que la consulta també s’hauria de fer a la capital catalana. “Si es fa una consulta als Pirineus i es demana a Barcelona que acompanyi aquest projecte posant el nom de Barcelona, dono per fet que també es consultarà la ciutadania de Barcelona. Em sembla que és un mínim exigible“, va dir llavors.

Moltes crítiques

Dies després el Govern de la Generalitat va confirmar que estava obert a estudiar un referèndum sobre la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern 2030, però en cap moment va donar pistes sobre si estava disposat a consultar els barcelonins, tal com reclamava Colau. Es tracta d’una qüestió delicada perquè Barcelona té molta més població que qualsevol de les comarques consultades, per la qual cosa era difícil trobar una forma de ponderar el vot.

La candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern ha generat moltes crítiques pel seu impacte ambiental i social a les comarques del Pirineu. Kilian Jornet i Araceli Segarra han estat dues de les últimes veus a desmarcar-se del projecte. “Al Pirineu no volem una candidatura que destrossarà el territori i ens condemnarà a viure d’un model econòmic basat en el turisme estacional”, critica la plataforma Stop Jocs Olímpics, que compta amb el suport dels dos alpinistes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 10, 2021 | 14:30
    Gonzalo novembre 10, 2021 | 14:30
    Madre mía...que banda de indigentes mentales tenemos en la Cataluña profunda (tractorlandia), que piensan que la celebración de un evento mundial es contrario a sus intereses. Menuda banda.
  2. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a novembre 10, 2021 | 14:55
    Amb els comuns no podem novembre 10, 2021 | 14:55
    Hi trobo molt encertat. De les exigències de la frau kolau, s'ha de passar olímpicament
  3. Icona del comentari de: JordiP a novembre 10, 2021 | 15:39
    JordiP novembre 10, 2021 | 15:39
    A veure: a part de `ptserla inauguració o la clausura, quins actes dels Jocs Olímpics d'Hivern es celebrarien a Barcelona? Segurament cap, oi? Tots els Jocs es celebrarien a llocs nevats, o sigui, a terres pirenaiques, oi? Així, quina importància té el parer dels barcelonins en general? Cap. A més, crec que per a la netedat de la consulta no s'ha d'integrar un grapat de votants clarament esbiaixats per l'adoctrinament dels media d'esquerres i de dretes, tots oposats a que el govern vigent s'apunti un sol tanto. A més, Srs. Jornet i Segarra, de què coipoden viure la gent de l'alta muntanya sinó del turisme d'hivern i potser ambé del d'estiu? I el nom dels llocs on hi hauran actes, no és interessant que es conegui urbi et orbi? I la imatge pirenaica que els afeccionats de tot el món veuran per la tele, no ajudarà al coneixement de les instal·lacions catalanes i aragoneses? No cal ser massa intel·ligent per a entendre-ho. I ho sento por el Kilian i l'Araceli, tant bons que són en lo seu.
  4. Icona del comentari de: afm a novembre 10, 2021 | 15:54
    afm novembre 10, 2021 | 15:54
    Es de sentit comú que decideixi la gent del territori afectat...si els paràsits del '78 podemitas volen ficar 'cullerada' que ho facin a barna mentre la ultradreta espanyolista del valls els deixi, pero que s'oblidin del territori. salut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa