Barcelona fa obligatoris els aliments ecològics i de km 0 a les escoles bressol municipals

Les noves condicions dels contractes de menjador s'aplicaran el curs vinent i sumen un pressupost de 15'8 milions d'euros

Les escoles bressol municipals de Barcelona hauran d’oferir obligatòriament menús amb aliments ecològics i de proximitat a partir de setembre. L’Ajuntament de Barcelona ha presentat noves condicions dels contractes de menjador de 68 escoles bressol, que mouen un pressupost de 15’8 milions d’euros. La resta de bressols municipals, 33 escoles, s’hi sumaran l’any vinent.  Per primera vegada les empreses adjudicatàries hauran de demostrar que es proveeixen d’aliments amb certificació ‘eco’ i certs productes amb abastiment de proximitat garantit els hauran de comprar a través de circuits curts de comercialització. També donarà punts el proveïment a través de centres especials de treball o d’inserció laboral.

Així, serà obligatori que procedeixin de l’agricultura ecològica aliments com els cereals per esmorzar i cinc tipus de verdures disponibles tot l’any (ceba, pastanaga, xampinyons i tomàquet sofregit) i també una llista de verdures de temporada, com els porros, la carbassa, els espinacs, el carbassó o el bròquil. A més, es valorarà positivament que ho siguin altres aliments com patates, pasta, arròs, cigrons, llenties, pa, poma, pera, plàtan, pollastre, vedella i llet. De la mateixa manera, s’han seleccionat 14 productes prioritàriament de proximitat: les cebes, la carabassa, la pastanaga, el tomàquet per amanida, la mongeta tendra, l’enciam, la patata, l’arròs, els cigrons, les llenties, la taronja, la poma, la pera i el plàtan. En aquesta categoria, la puntuació pujarà com menys distància hagi recorregut cada producte des del punt de producció fins a les escoles.

Més informació

Nou comentari