Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona fa obligatoris els aliments ecològics i de km 0 a les escoles bressol municipals
  • CA

Les escoles bressol municipals de Barcelona hauran d’oferir obligatòriament menús amb aliments ecològics i de proximitat a partir de setembre. L’Ajuntament de Barcelona ha presentat noves condicions dels contractes de menjador de 68 escoles bressol, que mouen un pressupost de 15’8 milions d’euros. La resta de bressols municipals, 33 escoles, s’hi sumaran l’any vinent.  Per primera vegada les empreses adjudicatàries hauran de demostrar que es proveeixen d’aliments amb certificació ‘eco’ i certs productes amb abastiment de proximitat garantit els hauran de comprar a través de circuits curts de comercialització. També donarà punts el proveïment a través de centres especials de treball o d’inserció laboral.

Així, serà obligatori que procedeixin de l’agricultura ecològica aliments com els cereals per esmorzar i cinc tipus de verdures disponibles tot l’any (ceba, pastanaga, xampinyons i tomàquet sofregit) i també una llista de verdures de temporada, com els porros, la carbassa, els espinacs, el carbassó o el bròquil. A més, es valorarà positivament que ho siguin altres aliments com patates, pasta, arròs, cigrons, llenties, pa, poma, pera, plàtan, pollastre, vedella i llet. De la mateixa manera, s’han seleccionat 14 productes prioritàriament de proximitat: les cebes, la carabassa, la pastanaga, el tomàquet per amanida, la mongeta tendra, l’enciam, la patata, l’arròs, els cigrons, les llenties, la taronja, la poma, la pera i el plàtan. En aquesta categoria, la puntuació pujarà com menys distància hagi recorregut cada producte des del punt de producció fins a les escoles.

Més notícies
Barcelona auditarà la qualitat de l’aire al voltant de les escoles
Notícia: Barcelona auditarà la qualitat de l’aire al voltant de les escoles
Comparteix
El programa municipal 'Escola Respira' destinarà 5,7 milions d'euros en quatre anys a pacificar el trànsit i sensibilitzar als estudiants sobre la contaminació
El Raval tindrà una escola bressol municipal pionera a Barcelona
Notícia: El Raval tindrà una escola bressol municipal pionera a Barcelona
Comparteix
El centre incorpora noves opcions horàries i un espai socioeducatiu per famílies amb nens en situació de risc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa