Barcelona encarrega 13 càmeres de vigilància al carrer a l’empara d’un programa antiterrorista

Barcelona vol reforçar la seguretat dels ciutadans mitjançant càmeres de seguretat. És per això que l’ajuntament de la ciutat n’ha encarregat 13, que s’instal·laran a diversos punts del districte de Ciutat Vella, un dels punts on es registra més delinqüència. El consistori ha licitat un contracte per col·locar les càmeres de seguretat a l’empara del programa Secur Cities de la Unió Europea, un pla antiterrorista que busca garantir la seguretat als espais públics.

Les 13 càmeres que ha demanat l’Ajuntament se situaran repartides entre cinc punts de Ciutat Vella: la Rambla-Pelai, Rambla-metro Liceu, Rambla-Drassanes, carrer Ferran-Rauric i plaça de l’Àngel-Princesa. La licitació, publicada el 13 de maig, permet que les empreses s’hi presentin fins al 29 de maig. El contracte està valorat en 179.665,52 euros i té una durada mínima de cinc mesos, segons ha avançat Metrópoli Abierta. La instal·lació s’ha de donar entre el 30 de juny i el 31 de desembre. 

El contracte inclou el subministrament, la instal·lació, la posada en marxa, la garantia tècnica i el manteniment associat a les càmeres, segons consta a la licitació. El contracte forma part del projecte Secur Cities i s’inclou en una de les tres fases en què es divideix el pla europeu. La fase 1 es va portar a terme l’any passat i constava d’integrar les càmeres. La segona fase correspon a la licitació que ha iniciat el consistori i comporta la “substitució i millora” de les càmeres instal·lades en la primera fase. La tercera i última fase es farà l’any que ve i constarà de millores en les càmeres col·locades durant la segona fase. 

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle (PSC), ha manifestat en diverses ocasions la intenció d’instal·lar càmeres de seguretat, tot i que es topava amb un escull legal. Aquestes dificultats podrien haver-se evitat gràcies al programa europeu antiterrorista, tot i que fonts municipals no donen informació de moment al respecte. La Rambla era un dels punts que estudiava el govern municipal per posar-hi càmeres, juntament amb altres zones com el passeig de Gràcia i el front marítim. 

Nou comentari

Més notícies

La videovigilància al centre de Barcelona topa amb una reforma legal pendent a Espanya

El tinent Albert Batlle revela que ha sol·licitat les autoritzacions però ha d'esperar a què Espanya s'adapti a la normativa europea
El Passeig de Gràcia, en una imatge d'arxiu

Estudien posar càmeres al carrer al passeig de Gràcia, la Rambla i el front marítim

Albert Batlle anuncia que s'està analitzant la possibilitat de demanar a la Comissió de Videovigilància de Catalunya que permeti actuar en els principals eixos de la ciutat