Estudien posar càmeres al carrer al passeig de Gràcia, la Rambla i el front marítim

Albert Batlle anuncia que s'està analitzant la possibilitat de demanar a la Comissió de Videovigilància de Catalunya que permeti actuar en els principals eixos de la ciutat

Torna el debat de si cal posar càmeres al carrer, un debat recurrent a Barcelona que apareix cada vegada que hi ha un increment en la delinqüència. I ara és sobre la taula. Segons ha reconegut aquest dijous el tinent d’alcaldia de Seguretat després de la Junta Local de Seguretat que s’ha fet a l’Ajuntament amb representants del departament d’Interior, inclòs el conseller Miquel Buch, s’està analitzant la possibilitat de demanar que es posin càmeres en els principals eixos del centre de Barcelona “i en altres àrees que puguin sorgir”.

De moment, Batlle planteja el passeig de Gràcia, la Rambla i el front marítim. L’objectiu de les càmeres de videovigilància en aquestes zones seria dissuadir els delinqüents i, també, tenir imatges que permetin investigar els fets delictius en cas que es produeixin.

Tanmateix, Batlle ha advertit que “l’autorització de la col·locació de càmeres a la via pública passa per la Comissió de Videvigilància de Catalunya, presidida pel president del Tribunal Superior de Justícia”. “No és una cosa que es pugui decidir frívolament, s’ha d’estudiar amb calma i els tràmits són llargs”, ha afegit.  

Més informació

Nou comentari