Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona destina 5 milions a rescatar clubs i entitats esportives
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha activat un pla de rescat al sector esportiu amb un pressupost de 5 milions d’euros, que s’invertiran en ajudes a les famílies, els clubs i les entitats esportives de la ciutat. El pla de reactivació econòmica contempla tres grans eixos d’actuació.

Quatre dels cinc milions seran per a un ajut extraordinari a clubs i entitats esportives, que han patit un greu impacte de liquiditat per la manca de cobrament de quotes, el que els ha provocat problemes per pagar lloguers, subministraments i assegurances. El segon bloc és per reforçar l’accés universal a l’esport per als menors: les beques comptaran amb un milió extra, que se sumarà als tres ja previstos per al curs 2019-2020.

El tercer capítol busca restablir l’equilibri econòmic de les instal·lacions esportives municipals: l’Ajuntament assumirà el cost del lloguer del primer mes (setembre o octubre) de 200 clubs que són usuaris de la xarxa de Instal·lacions Esportives Municipals. Ho ha anunciat el regidor d’Esports, David Escudé, al costat de la tinenta d’alcaldia Laia Bonet, en una roda de premsa aquest divendres. Escudé ha assegurat que l’Ajuntament explorarà “el sistema més ràpid” per destinar aquesta ajuda extraordinària el més aviat possible.

Així mateix, ha explicat que “han intentat accelerar tots els tràmits administratius” perquè la subvenció ordinària que destina habitualment a el sector esportiu i que se sol atorgar després de l’estiu, pugui lliurar aquest any abans de l’estiu. Ha celebrat que les instal·lacions municipals ja han tornat a obrir, adaptades a la nova etapa amb limitació d’alguns serveis, mesures sanitàries preventives i reducció d’aforaments. Però el més greu ha estat la seva inactivitat des del 14 de març, que provocat un impacte en la seva gestió econòmica que ara el consistori treballarà per revertir.

També ha cridat a la ciutadania a participar a la prova esportiva d’aquest diumenge, 123 a Remuntar Barcelona, la primera que es fa a la ciutat després del confinament. Dimecres el regidor haurà de comparèixer en una edició extraordinària de la Comissió d’Esports, convocada per tota l’oposició en bloc. Escudé s’ha mostrat disposat a assistir-hi per “poder escoltar algun tipus de criteri diferent” als del govern municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa