Barcelona demanarà a la Generalitat ampliar la durada de les beques menjador a tot l’any

L’Ajuntament de Barcelona traslladarà a la Generalitat la possibilitat d’ampliar les beques menjador perquè es donin a les famílies que les necessiten tot l’any, i no només durant el curs. Així ho ha afirmat el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de Barcelona, Joan Subirats, al plenari d’aquest dimecres. El govern municipal ha acceptat un prec de Barcelona pel Canvi que instava l’Ajuntament a ampliar les beques perquè les famílies rebin l’ajuda també els dies no lectius fins a l’inici del nou curs. El prec, defensat per la regidora Eva Parera, també demana que el Consorci d’Educació de Barcelona ampliï el termini per sol·licitar l’ajut i flexibilitzi els criteris per accedir-hi “atenent a la situació en què es trobaran moltes famílies com a conseqüència de la crisi per la pandèmia”.

Subirats ha recordat que a Barcelona més de 30.000 famílies disposen de beques menjador i tant ell com la regidora de Salut, Gemma Tarafa, han explicat que s’han distribuït més del 70% de les targetes moneder​ per suplir els àpats que els seus fills tenien de franc als centre educatius i que puguin comprar menjar addicional ara que no hi ha classe i han de dinar a casa. Segons Tarafa, les famílies becades que no van rebre les targetes van manifestar a l’inici de l’estat d’alarma que podien esperar fins que acabés el confinament. Amb tot, l’Ajuntament hi està en contacte per fer-los-les arribar en cas que ho necessitin.

Nou comentari

Més notícies

Una escola de Nou Barris denuncia retards en la recàrrega de les targetes moneder

És la segona vegada que els pares d'alumnes amb beques menjador pateixen pel saldo, que destinen a comprar menjar | Ja s'han recarregat

Una escola denuncia que les targetes moneder per suplir les beques menjador no es recarreguen

El centre, a la Trinitat Nova, assegura a la xarxa que no es recarreguen
Imatge d'arxiu d'un menjador escolar / Consorci d'Educació de Barcelona

Reparteixen les primeres 5.100 targetes moneder per suplir les beques menjador

Voluntaris, personal d'equips educatius i persones de l'administració les reparteixen des dels patis de les escoles

L’Ajuntament qualifica de “nyap” la gestió de Torra per repartir les targetes moneder

Barcelona va rebre-les dilluns a la tarda i ja les distribueix entre les famílies beneficiàries