L’Ajuntament qualifica de “nyap” la gestió de Torra per repartir les targetes moneder

Barcelona va rebre-les dilluns a la tarda i ja les distribueix entre les famílies beneficiàries

El regidor de presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha retret aquest dimarts a Quim Torra la gestió del Govern per fer arribar als municipis les targetes moneder. “Hi ha vegades que més val demanar disculpes, que escriure una carta llarguíssima mirant de justificar un nyap“, ha dit en relació a la resposta escrita que Torra ha enviat a l’alcaldessa Ada Colau. Barcelona va rebre les targetes dilluns a la tarda i el Consorci d’Educació ja les ha començat a distribuir entre les famílies beneficiàries de beques menjador.

“Els diners arribaran tard i són 20 euros per setmana i criatura, no és fàcil alimentar un nen amb aquests diners”, ha criticat Martí.

Segons ha dit, a Barcelona hi ha famílies que han anat a recollir les targetes amb el carret de la compra per sortir “directes” amb la targeta cap al supermercat. “Darrera l’emergència sanitària ve la social!”, ha destacat en un missatge a Twitter.

El Consorci i l’Ajuntament de Barcelona han acordat, consultant amb algunes direccions dels centres, iniciar la distribució de la targeta en un primer moment a 45 escoles de la ciutat. El Consorci contacta amb cada una de les famílies per concretar l’entrega de la targeta i progressivament anirà contactant amb la resta de centres de la ciutat per anar concretant el procediment.

Procediment

L’entrega es fa en els patis dels centres educatius a través de treballadors públics voluntaris que lliuraran, en el dia i hora convinguts i prèvia identificació, la targeta moneder. A aquelles famílies per a les quals no sigui imprescindible disposar de la targeta en aquest moment, se’ls ofereix recollir-les en el seu centre educatiu quan aquest torni a obrir i garantint l’import total de l’ajut.

L’entrega de les targetes aquests dies es fa, en tot cas, seguint els protocols de seguretat establerts per les autoritats sanitàries i es podrà anar adaptant a les diferents realitats que puguin produir-se en la situació d’emergència sanitària.

Això implica, un màxim de 15 famílies cada mitja hora, mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig, que la recollida sigui sense contacte físic amb el personal i que es disposi d’equipament de protecció.

CCOO, però, veu arriscat que s’hagin d’obrir escoles per repartir les targetes moneder de les beques menjador i considera “poc coherent” aquest mètode tenint en compte que el Govern defensa el confinament total.

Import

Es tracta d’una targeta bancària de caràcter especial que estarà carregada inicialment amb 40 euros per cobrir les dues primeres setmanes de l’estat d’alarma.

La targeta s’anirà recarregant quinzenalment segons augmentin els dies de confinament, per assegurar que durant tot aquest període sense classes tots els beneficiaris de la beca menjador podran fer-ne ús.

Comentaris

    ave-maría 24/03/2020 5:55 pm
    Escolta xicotet digues-li a la Colau a veure si ho fa millor amb les seves "targetes" i l'ajudes tot seguit. A veure que et diu!
    LLARENA dPENA 24/03/2020 6:40 pm
    No sou vosaltres els que no fa mes de quatre dies que devant de les demandes d'en Torra a en Sánchez per tanc ar CAT, el criticaveu justificant que no era moment de politiqueria si no d'acostar l'ombro?. Com és que cada dia esteu carrregant contra Torra fent politiqiueta?. Perquè no feu el mateix amb en Sánchez, el vostre deu gloriós?. Sou una colla d'hipócrites i falsos, donant sempre lliços a tothom i, ja ho veus, amb l'Asens a Madrid fen piña a en Sánchez i donant-li suport am totes

Nou comentari