Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, candidata a ser ciutat intel·ligent i verda referent a 2030
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha formalitzat la seva candidatura perquè la capital catalana sigui seleccionada com una de les 100 ciutats d’arreu d’Europa referents en compliment dels objectius de l’Agenda 2030 en transició digital i en compromís en la lluita contra el canvi climàtic. L’elecció depèn de la Comissió Europea, que ofereix a les ciutats que seleccioni accés a finançament i altres ajuts per accelerar la presa de mesures de protecció del medi ambient i de projectes de digitalització.

Segons un comunicat del consistori d’aquest diumenge, la iniciativa impulsada per la institució europea vol que el centenar de municipis “actuïn com a centres d’experimentació i innovació per permetre que totes les ciutats europees” siguin climàticament neutres el 2050. La Comissió Europea facilitarà a les metròpolis participants el desbloqueig d’oportunitats de rebre fons econòmics perquè les ciutats formin part de grans accions d’innovació, projectes pilot i demostracions, així com també l’assessorament i l’assistència en la presa de decisions i suport a través d’una xarxa de coordinació nacional.

El govern barceloní vol així “accelerar la transició energètica” de la ciutat i, en el procés, implicar la ciutadania i les empreses i garantir-ne la prosperitat i la redistribució, ha assegurat en el comunicat emès aquest diumenge. Els sectors prioritaris per a la Comissió Europea són l’energia, el transport, la gestió de residus, els processos industrials i l’ús del producte i l’agricultura i la silvicultura i altres usos del sòl.

L’Ajuntament ha recordat que la Declaració d’emergència climàtica de Barcelona es marca l’objectiu d’assolir la neutralitat climàtica pel 2050. La candidatura per ser escollida com una de les 100 ciutats referents s’ha cuinat alhora entre regidories en mans dels comuns i del PSC. El bipartit ha defensar que el consistori “té un fort compromís amb l’abast d’un futur sostenible” i ha assenyalat que s’implanten polítiques amb aquest objectiu des de finals dels anys 90 del segle passat.

Més notícies
Ciclistes convocats per Massa Crítica circulant dins del túnel de Glòries / Instagram
Desenes de ciclistes desobeeixen el veto de travessar el túnel de Glòries
Notícia: Desenes de ciclistes desobeeixen el veto de travessar el túnel de Glòries
Comparteix
Un grup convocat per Massa Crítica ocupa els carrils tot i la prohibició de circular-hi en bicicleta
Imatge d'arxiu d'un concert de Balthazar a la sala Apolo / Xarlene
Els comuns es queixen de l’excés d’oferta d’oci nocturn a Ciutat Vella
Notícia: Els comuns es queixen de l’excés d’oferta d’oci nocturn a Ciutat Vella
Comparteix
Jordi Rabassa pensa que hi hauria d'haver menys discoteques al districte, on el pla d'usos no permet obrir-ne de noves

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa