Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona blindarà tres de cada quatre edificis de Gràcia
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona preveu protegir tres de cada quatre edificis de part del districte de Gràcia amb un nou pla urbanístic. El consistori ha començat a tramitar la modificació del planejament a la Vila de Gràcia i part dels barris de la Salut, Vallcarca i Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. Alhora, es revisa el catàleg patrimonial de forma, que segons l’equip de govern, s’afavorirà la rehabilitació “amb requisits i condicions” de més de 3.400 immobles preservats.

La modificació del pla general patrimonial es sotmetrà a votació en el ple de l’Ajuntament de finals de gener. Una de les principals novetats és la reducció substancial del número d’habitatges afectats, és a dir, aquells que es preveia expropiar. El govern municipal ha assenyalat que es passa de 158 afectacions previstes pel planejament vigent -redactat fa més de 30 anys- a només nou. A més, no es podran executar fins d’aquí a 12 anys per construir futurs parcs i guanyar-hi espai de pas.

“L’anterior planejament no preservava suficientment el patrimoni i identitat, existien moltes afectacions que no responen a les necessitats actuals“, ha afirmat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz. Segons la membre dels comuns, la modificació que es proposa permet donar resposta a les “incerteses i inseguretat” dels veïns arran de les afectacions previstes, que s’han reduït “al màxim”.

“El resultat és una protecció patrimonial inèdita a la ciutat”, ha assegurat Sanz. A més, ha afegit, també es garanteix el dret a l’habitatge assequible. En aquest sentit, l’Ajuntament destaca que el nou pla reserva la possibilitat de construir fins a 1.700 habitatges de protecció nous. El consistori també destaca que, amb el canvi, s’afavoreix la instal·lació de nous comerços en planta baixa.

El govern ha reconegut l’acord que ha arribat amb ERC per tirar endavant el nou pla per a Gràcia. De la seva banda, el grup republicà ha explicat que hi ha exemples concrets de desafectacions que s’han aconseguit gràcies a la feina feta pel grup conjuntament amb el veïnat. Entre aquests exemples hi ha la desafectació de 14 habitatges al carrer Valldoreix o el Passatge Frigola.

De fet, l‘aprovació inicial de la Modificació del Pla General (MPGM), feta fa prop d’un any, ja preveia reduir de 158 a 42 el nombre d’habitatges afectats. Ara, però, després d’haver fet una anàlisi quirúrgica de tot el territori, es redueix encara més, fins a nou.

 

Més notícies
Imatge d'arxiu de les obres de la Sagrada Família / Jordi Play
La Sagrada Família vol acabar dues torres de 135 metres durant 2022
Notícia: La Sagrada Família vol acabar dues torres de 135 metres durant 2022
Comparteix
La Junta Constructora supedita que la Torre de Jesús acabi el 2026 a la recuperació de visitants
Entrada de l'hospital de Sant Pau, a Barcelona / ACN
Més baixes i més ingressos per Covid a Sant Pau: “Som en un punt perillós”
Notícia: Més baixes i més ingressos per Covid a Sant Pau: “Som en un punt perillós”
Comparteix
L’hospital registra un centenar de professionals confinats, una vintena més que fa una setmana, alhora que les hospitalitzacions s’han triplicat en menys d’un mes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa