Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Sagrada Família vol acabar dues torres de 135 metres durant 2022
  • CA

La Sagrada Família albira seguir avançant en la finalització de la basílica enguany. La Junta Constructora del temple ha informat que encara el nou any amb la previsió de “poder acabar les dues torres dels Evangelistes Lluc i Marc”. Cadascuna de les quatre torres dedicades als evangelistes -previstes al projecte original d’Antoni Gaudí- faran 135 metres d’alçària un cop que acabin de construir-se.

El compliment del calendari, però, es supedita a “si la situació evoluciona positivament”. Les restriccions a la mobilitat i la caiguda dels ingressos procedents dels turistes i els visitants a causa de la pandèmia han deixat en dubte el calendari per acabar la basílica. En tot cas, els responsables de la construcció asseguren que es continua avançant en l’edificació de les últimes torres per culminar el monument més famós de Barcelona arreu del món, gairebé un segle i mig després que es comencés a aixecar.

Les torres dels evangelistes seran les terceres de més alçada de l’edifici un cop que acabi de construir-se completament. Seran gairebé tan altes com la torre de la Mare de Déu, de 138 metres d’alçària, coronada per l’icònic estel lluminós, inaugurat el desembre passat.

La més alta de totes, però, serà la torre de Jesús, situada al centre de la basílica i que va guanyant alçada a mesura que la construcció avança. La Junta Constructora de la Sagrada Família assenyala que es vol que la torre guanyi tres nivells d’alçària més abans que acabi 2022.

Abans de la irrupció del coronavirus, la data fixada per completar les obres era 2026, coincidint amb el centenari de la mort de Gaudí. No obstant, els responsables de la construcció van posar les previsions en quarantena el 2020, pocs mesos després del primer confinament a causa de la Covid. Ara, la Junta Constructora expressa el seu “desig” de “finalitzar la torre de Jesucrist el 2026”. Això sí, assenyalen que “dependrà del progrés de la previsió de visitants”.

Per altra banda, es planifiquen emprendre tasques de conservació i de neteja de la façana més antiga de la basílica, la del Naixement, durant 2022. A banda, queda per construir dues torres més dels evangelistes -les de Mateu i Joan-, completar la de Jesucrist i les quatre de la façana de la Passió.

També queda per culminar la façana de la Glòria. En aquest cas, també s’ha d’aclarir si s’acaba estenent l’escalinata a través del carrer Mallorca que no apareix al projecte original però que, si s’acaba fent, obligaria a enderrocar desenes d’habitatges i desallotjar centenars de veïns. Els afectats s’han pronunciat sovint en contra del projecte.

Més notícies
Entrada de l'hospital de Sant Pau, a Barcelona / ACN
Més baixes i més ingressos per Covid a Sant Pau: “Som en un punt perillós”
Notícia: Més baixes i més ingressos per Covid a Sant Pau: “Som en un punt perillós”
Comparteix
L’hospital registra un centenar de professionals confinats, una vintena més que fa una setmana, alhora que les hospitalitzacions s’han triplicat en menys d’un mes
El Mobile World Congress al recinte de Fira a l'Hospitalet / ACN
L’organització del Mobile World Congress, “sorpresa” per l’anunci de Sony
Notícia: L’organització del Mobile World Congress, “sorpresa” per l’anunci de Sony
Comparteix
L'empresa nipona no havia reservat espai físic a l'esdeveniment més gran del món de tecnologia mòbil

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa