Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona baixa tres decibels el soroll a les zones “tensionades”

El conflicte del soroll ha estat una de les constants d’aquest any. Les queixes de veïns pel soroll de les terrasses o els locals d’oci nocturn van fer, fa mesos, que l’Ajuntament impulsés diferents mesures, com la reducció dels horaris d’alguns d’aquests establiments a les zones “tensionades”. L’Ajuntament ha indicat que aquestes mesures han aconseguit baixar tres decibels de mitjana el soroll nocturn a aquestes zones, tot i que es continuen produint queixes per part de la plataforma SOS Enric Granados o Xarxa Veïnal Contra el Soroll (XAVECS).

Els espais on s’ha actuat són el carrer d’Enric Granados, al districte de l’Eixample, on el soroll ha baixat dos decibels; i als carrers de Joaquim Costa i els entorns de la discoteca La Paloma i la plaça George Orwell (Ciutat Vella) ha baixat dos decibels i tres i mig, respectivament. D’altra banda, als Jardins de la Mediterrània (Sants-Montjuïc) la baixada ha estat de més de cinc decibels i a les places de Gràcia entre un i dos i mig decibels.

El següent pas és actuar en altres zones que generen queixes per soroll i, per tant, dificulten el dret al descans, com el Triangle Golfo (Sant Matí), el carrer de l’Allada-Vermell i la plaça Sant Cugat (Born), el carrer Miquel Pedrola i Alegre (la Barceloneta) i la plaça de la Virreina (Gràcia). L’objectiu també és en aquest cas millorar el dret al descans dels veïns.

Festes als búnquers del Carmel

Més enllà de les zones “tensionades”, cal recordar que el soroll ha arribat a altres punts de la ciutat que abans eren poc turístics. Un exemple són els búnquers del Carmel, on s’ha hagut d’estrenar el dispositiu policial extraordinari per evitar que es facin festes. Aquest diumenge, per exemple, es van desallotjar més d’un miler de persones que s’havien congregat en aquest mirador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa