Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona vol acollir l’Agència de Supervisió d’Intel·ligència Artificial

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres oferir-se ser la seu de la futura Agència Espanyola de Supervisió d’Intel·ligència Artificial. Això vol dir que el govern municipal posa en marxa el procediment per formalitzar i presentar la candidatura de Barcelona abans del 7 de novembre, data límit en la qual es pot presentar. Tal com ha explicat l’Ajuntament en un comunicat, la iniciativa està vinculada a l’interès de la capital catalana de contribuir a crear un model ètic d’intel·ligència artificial (AI), entre altres.

Tots els grups municipals han votat a favor de presentar la candidatura de Barcelona, però, per part seva ERC s’ha mostrat escèptica amb què acabi aconseguint acollir aquesta agència pionera. Concretament, des del grup d’ERC han dit que “quan en situacions així hi ha disputes entre ciutats espanyoles, Espanya ho acaba donant a Madrid”. Per part seva, la tinenta d’alcaldia de l’Àrea d’Agenda 2030 i Transició Digital, Laia Bonet, ha admès que es desconeixen “els factors que pesaran més” a l’hora de decidir a quina ciutat s’instal·larà la futura agència.

Bonet ha reivindicat la potència en innovació tecnològica de Barcelona

Davant d’aquest panorama incert, Bonet ha argumentat que Barcelona és una de les ciutats “més potents” d’Europa en innovació tecnològica. Tanmateix, ha insistit que si hi ha altres ciutats que també volen acollir aquesta seu, cal tenir en compte els actius que té Barcelona per presentar-s’hi.

Pel que a l’ètica de la IA, el consistori ha parlat del seu paper en els serveis públics, que garanteixen el funcionament de l’estat del benestar i una vida digna a la ciutadania. Des del seu punt de vista, cal treballar per assegurar que els sistemes automatitzats i l’IA de les administracions públiques no vulneren els drets de la ciutadania, la qual cosa és una de les coses que recull el Reglament Europeu d’IA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa