Barcelona acusa la Generalitat de bloquejar la reforma del Port Olímpic

El govern municipal reclama que el Govern delegui les competències en l'Ajuntament per transformar un espai que considera "obsolet"

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha reclamat aquest dimecres a la Generalitat que desbloquegi la delegació de les competències del Port Olímpic. En una ponència al Parlament sobre el projecte de llei d’ordenació del litoral, Sanz ha apuntat que es tracta d’un espai “obsolet” que necessita una transformació urbana i que, malgrat tenir el projecte per fer-ho, el consistori no el pot tirar endavant perquè la Generalitat no n’ha cedit les competències. A més, Sanz ha demanat que el projecte de llei d’ordenació del litoral reflecteixi l’autonomia dels municipis, incorpori la lluita contra l’emergència climàtica i doni més instruments als municipis per protegir el litoral.

El ple de Barcelona va aprovar per unanimitat el conveni de delegació de les competències per part de la Generalitat a l’Ajuntament l’octubre del 2018. Ara, és la Generalitat qui ha de fer-ne la darrera aprovació per tal que la cessió sigui efectiva. Segons ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, el conveni per a la cessió de les competències està bloquejat al departament d’Economia, després d’haver passat els tràmit al de Territori i Sostenibilitat. 

Durant la ponència, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme ha apostat per “reconquerir” l’espai litoral de la ciutat perquè sigui un espai per als veïns. És per aquest motiu que ha remarcat la necessitat que la legislació sobre el litoral tingui en compte aspectes com la massificació, la pèrdua d’identitat marítima, els impactes ambientals de l’activitat terrestre i portuària o l’accessibilitat. A Barcelona, 11 dels 73 barris fan frontera amb el litoral. 

Més informació

Nou comentari