Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona Activa ofereix milers de tallers per ajudar a canviar de feina

L’agència municipal de promoció econòmica Barcelona Activa ofereix un miler de formacions per a totes les edats des del mes d’abril fins al mes de juny per millorar les competències de les persones, ajudar-les a trobar la primera o a canviar de l’actual, i, pels més valents, emprendre en un negoci propi. Es tracta d’uns tallers, als quals es pot assistir tan presencialment al Ciberànium del 22@ com de manera telemàtica, enfocats a resoldre i donar suport a aquestes qüestions. Segons afirmen fonts municipals, la previsió és “ajudar a 15.000 persones” amb aquests nous tallers i activitats de formació.

Tot i que generalment Barcelona Activa manté una agenda enfocada a la població més jove de la ciutat, la nova oferta de tallers formatius també va adreçada a un “públic sènior”. En aquestes noves formacions es posaran sobre la taula temàtiques relacionades amb el món digital, per donar eines i millorar les competències de les persones que decideixin assistir-hi a l’àmbit de les xarxes socials i les noves plataformes tecnològiques del moment.

També es faran formacions especialitzades en ciberseguretat. Des de Barcelona Activa destaquen aquestes activitats adreçades al “talent sènior” per “potenciar les competències transversals fruit de la maduresa professional”: “Aquestes formacions també serveixen per conèixer els nous mètodes de selecció que utilitzen les empreses”, conclouen des de Barcelona Activa

Els llocs de feina més difícils de cobrir

Segons una llista que elabora el Sepe, que és el servei d’ocupació de l’Estat, els llocs de feina on els serveis públics d’ocupació han tingut més dificultats per gestionar les ofertes de feina per cobrir places vacants estan relacionats amb el sector marítim i el sector esportiu. Aquestes han estat les deu feines que ha costat més cobrir una vacant durant l’últim trimestre del 2022: Frigorista naval, cap de màquines de buc mercant, maquinista naval, mecànic de litoral, mecànic naval, pilot de buc mercant, sobrecàrrec de buc, oficial ràdio-electrònic de marina mercant, cuiner de vaixell, auxiliar de buc de passatge. Totes deu relacionades amb el sector marítim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa