Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els llocs de feina més difícils de cobrir a Barcelona
  • CA

Són llocs de feina en els quals els serveis públics d’ocupació han tingut dificultats importants per gestionar les ofertes de feina que els empresaris els presenten quan volen cobrir llocs de treball vacants. Són el que tècnicament s’anomena ocupacions de difícil cobertura. I en el cas de Barcelona, les professions i oficis que durant aquest darrer trimestre del 2022 apareixen a la llista que elabora el Sepe -servei d’ocupació de l’Estat- estan relacionats amb només dos sectors d’activitat econòmica: el marítim i l’esportiu.

Els oficis amb més ofertes de treball sense cobrir

El sector marítim no és menor a Barcelona. El Port de Barcelona aporta aproximadament el 6% del PIB català i aporta el 5,5% de l’ocupació de tot el país, amb uns 40.000 empleats en total i unes 500 empreses operant-hi. I és justament aquest sector el que acumula 18 dels 20 llocs de treball que a la ciutat són més difícils de cobrir segons la llista del Sepe.

Un vaixell mercant a la terminal de mercaderies al Port de Barcelona, el 23 d'octubre del 2018 / Lluis Sibils (ACN)
Un vaixell mercant a la terminal de mercaderies al Port de Barcelona, el 23 d’octubre del 2018 / Lluis Sibils (ACN)

I quines són les ofertes de treball que el Sepe no ha pogut cobrir aquest darrer trimestre del 2022? Aquí teniu la llista:

  1. Frigorista naval
  2. Cal de màquines de buc mercant
  3. Maquinista naval
  4. Mecànic de litoral
  5. Mecànic naval
  6. Pilot de buc mercant
  7. Sobrecàrrec de buc
  8. Oficial radioelectrònic de marina mercant
  9. Cuiner de vaixell
  10. Auxiliar de buc de passatge
  11. Cambrer de vaixell
  12. Majordom de buc
  13. Caldereter de buc
  14. Engreixadors de màquines de vaixells
  15. Bombers de bucs especialitzats
  16. Contramestres de coberta
  17. Mariners de coberta
  18. Mossos de coberta

Però a la llista del Sepe hi apareixen també dues professions amb alta demanda per part de les empreses i grans dificultats per cobrir els llocs de feina. I estan relacionades amb l’esport. Són els entrenadors esportius i els esportistes professionals.

Barcelona lidera la reducció d’atur

Al marge de la dificultat de cobrir llocs de feina específics, el cert és que Barcelona té una taxa d’atur del 7,5%, la més baixa de les grans ciutats de més de 20.000 habitants de tot l’Estat, i és la ciutat que més ha reduït els aturats des d’abans de la pandèmia, que estava en el 9,4% a la capital del país. A tall d’exemple, la taxa d’atur a Barcelona a finals del 2014 era del 16,3%, i abans de l’esclat de la pandèmia era del 9,1%. Després del confinament, va pujar fins al 12,8%.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sílvia a desembre 04, 2022 | 16:07
    Sílvia desembre 04, 2022 | 16:07
    Nois, podríeu bloquejar ads com aquest si voleu tenir un mínim de credibilitat: https://adelgazafacilconparches.es/naturalizer-lp

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa