Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues victòries econòmiques de Barcelona respecte a Madrid
  • CA

Que Barcelona i Madrid tenen models gairebé oposats en el terreny social, econòmic i cultural, és molt evident. També Catalunya i la Comunitat de Madrid, que a més, van gestionar de manera molt diferent la pandèmia, un període en què es va qüestionar molt cada política implantada per les dues grans ciutats i els dos territoris. Ara, dos anys després, hi ha una dada que permet valorar si la feina de les administracions i la resistència del teixit econòmic té més o menys èxit. Són les dades de la taxa d’atur.

Barcelona, amb l’atur més baix de l’Estat

Les dades de l’EPA del Tercer Trimestre de 2022 mostren com Barcelona es consolida en la recuperació econòmica i la creació d’ocupació, amb una taxa d’atur del 7,5%, això és 1,9 punts menys que el 2019, en prepandèmia. La xifra situa Barcelona guanyadora respecte a Madrid en dos aspectes clau: Barcelona és la gran ciutat de l’Estat amb un nivell d’atur més baix. Madrid, la capital de l’Estat, està a 3,2 punts de la capital catalana. I en segon lloc, Barcelona lidera la reducció de l’atur, i és on més baixa, mentre que a Madrid s’incrementa lleugerament fins al 10,7%.

Xifres en tot cas molt lluny de la mitjana de Catalunya, del 9,3% i encara més de la mitjana de l’Estat, que s’enfila fins al 12,7%. A tall d’exemple, la taxa d’atur a Barcelona a finals del 2014 era del 16,3%, i abans de l’esclat de la pandèmia era del 9,1%. Després del confinament, va pujar fins al 12,8%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa