Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tindrà un camp de criquet gràcies a un equip de noies
  • CA

Un equip femení de criquet 11 de Barcelona ha aconseguit que la ciutat faci un pas endavant en l’àmbit esportiu. El projecte d’un camp de criquet que va presentar als pressupostos participatius de l’Ajuntament es va convertir, amb 2.441 vots, en la iniciativa més votada d’entre les 800 presentades, la qual cosa vol dir que l’any que ve la ciutat tindrà un camp de criquet.

L’equip femení i la Federació Catalana de Criquet s’han implicat en el disseny del futur camp de criquet i també li han donat el vist-i-plau. Aquest es trobarà al camp Julià de Capmany, a la muntanya de Montjuïc, el qual s’ha de reformar de manera integral. S’haurà de plantar gespa especial per practicar aquest esport, marcar línies de pitch, crear el túnel de batuda i instal·lar enllumenat, vestidors i tanca perimetral. Ja s’ha aprovat el projecte executiu per començar els primer tràmits i compta amb un pressupost de 1,6 milions d’euros que provenen dels Pressupostos Participatius.

L’equip vol ser la primera selecció catalana de criquet 11

L’equip impulsor de la iniciativa és únic a l’Estat i té l’objectiu de convertir-se en la primera selecció catalana de criquet 11. Forma part del programa d’esport Criquet Jove BCN, un projecte impulsat pel Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi) i la Fundació per a l’esport i l’Educació de Barcelona (FEEB). Des del 2012 és part del programa de l’Ajuntament Convivim Esportivament, que promou el criquet.

El criquet va arribar a Barcelona amb diferents comunitats migrants procedents de Pakistan, l’Índia o Bangladesh. Representen un 2,3 % dels veïns de la ciutat i es troben, sobretot, als barris del Raval, amb una representació d’un 16 %, i del Poble-sec, amb un 6,5 %. Paral·lelament, el criquet ha estat per a diferents persones la manera d’integrar-se a la ciutat, conèixer gent i fer de Barcelona casa seva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa