Barcelona obre 130 places d’allotjament per a sense sostre durant el temporal

És la primera vegada que s'obren llits d'emergència per vent i pluja forts, en paral·lel a l'Operació Fred quan la temperatura cau per sota dels zero graus

L’Ajuntament obrirà aquest dimarts al vespre un nou equipament de 130 places d’acollida d’emergència per a persones sense llar, com a reforç puntual davant del temporal Glòria de vent i pluja d’aquesta setmana. L’acollida durarà 48 hores i oferirà llit, sopar i esmorzar. És la primera vegada que s’obren places addicionals per a persones sense llar en resposta a un temporal, per protegir-les del vent i la pluja intensos.

Són places paral·leles a l’Operació Fred de cada any, que ofereix places extra als albergs municipals quan la temperatura cau per sota dels zero graus o s’hi apropa. Aquest dispositiu es va activar al desembre en fase preventiva i allotja uns 90 sensellar cada nit, amb servei de dutxa, sopar, esmorzar i infermeria. “Cal ser flexibles davant una situació excepcional, la prioritat absoluta és protegir la integritat física de totes les persones vulnerables davant fenòmens extrems com aquesta llevantada”, argumenten fonts municipals.

Si el temporal empitjorés, assegura el consistori, es podrien obrir més places. A més, l’Ajuntament té previst estudiar l’efectivitat d’aquest protocol quan acabi l’hivern i disminueixin les possibilitats de temporals, per avaluar si cal incorporar l’obertura sistemàtica de places extra d’acollida per a episodis de molt mal temps.

Més informació

Nou comentari