Barcelona tanca parcs i espigons per l’arribada del temporal Glòria

L'Ajuntament activa el Pla Bàsic d'Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d'alerta

La capital catalana comença a notar aquest diumenge al migdia els efectes del temporal que causa l’arribada de la borrasca Glòria al Mediterrani. L’Ajuntament de Barcelona ha tancat l’accés als espigons per evitar accidents i imprudències, “davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada de les onades”. A la Barceloneta s’han col·locat sacs de sorra com a dic de contenció

També ha decidit no obrir els parcs i jardins de la ciutat –els que tanquen portes a la nit– pel risc de caigudes de branques d’arbres. La part del Park Güell amb accés de pagament també està tancada. Al llarg del dia, els Bombers de Barcelona han atès 30 serveis relacionats amb les ventades.

[r:1]

El consistori ha activat a les 12:55 hores el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta. Avisa, a través d’un comunicat, que es poden donar amb una probabilitat alta onades de més de 2,5 metres. “El litoral de la ciutat pateix els efectes del mar, esdevenint un perill per a les persones o per destrosses en el mobiliari”, anticipa. El vent bufa amb ràfegues de fins a 86,6 kilòmetres per hora al litoral barceloní.

Consells i imprudències

Així, recomana a la ciutadania que augmenti la precaució, eviti accedir a les platges i encara menys intenti banyar-se al mar mentre duri l’episodi. El consistori recomana tenir cura dels vehicles aparcats al carrer, ja que el vent hi pot fer caure algun element de mobiliari urbà a sobre, així com allunyar-se de murs i arbres que es puguin desprendre. També demanen prendre precaucions davant d’edificacions en construcció o en mal estat.

La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat pel litoral i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades. Tot i les advertències des de dissabte, alguns esportistes han entrat a l’aigua per fer kitesurf i surf

Kitesurf a les platges de Barcelona malgrat les advertències de mala mar / ACN - Bernat Vilaró

Kitesurf a les platges de Barcelona malgrat les advertències de mala mar / ACN – Bernat Vilaró

Trucades a Emergències pel vent

Protecció Civil ja ha rebut una desena de trucades de Barcelona ciutat per incidències relacionades amb el vent fins a la una del migdia, en les primeres hores del temporal. Suposen el 8,85% de les 113 trucades rebudes en total, entre les que destaquen les 56 de Mataró (Maresme). 

La previsió apunta a importants precipitacions a partir de dilluns i fins dijous, el que pot generar inundacions en punts crítics com el Paral·lel. El Meteocat avisa que fins dimecres el vent de gregal i llevant serà fort i produirà un destacat temporal marítim a tota la costa, amb onades màximes que podran arribar fins als 7 o 8 metres d’alçada. A més, la cota de neu podrà voltar els 200 metres o localment per sota, el que obre la porta a la inusual imatge del Tibidabo emblanquinat. 

Més informació

Nou comentari