Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta a Barcelona per fortes ventades i onatge a partir de diumenge
  • CA

Barcelona podrà patir fortes ventades i onatge intens a partir d’aquest diumenge, quan està previst que comenci el temporal anunciat per la setmana vinent.  Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya (VENTCAT) al Barcelonès, amb nivell de perill moderat per al Barcelonès, així com la prealerta del pla INUNCAT per mala mar al litoral de la capital catalana on el perill es considera alt. Per al territori pirinenc ha activat també el pla NEUCAT.

Les fortes ventades es concentraran a partir de demà sobretot a la meitat est de Catalunya, incloent la major part de l’àrea metropolitana. El moment de màxima probabilitat de ratxes màximes serà a partir del migdia i al llarg de tota la tarda. “L’episodi es mantindrà també de cara a dilluns amb una distribució més general” cap a la meitat sud-oest, indica Protecció Civil en un comunicat. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir del matí de demà diumenge el vent bufarà de components nord i est, i podrà superar els 72 km/hora a les comarques en alerta, amb pics de fins a 90 km/h a l’Empordà i el prepirineu.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució a la ciutadania, en especial durant els trajectes i l’oci a l’aire lliure. Avisa que hi ha un important risc de caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, pel que recomana no aturar-se a prop de murs inestables, bastides o altres elements que puguin caure per l’efecte del vent. A les llars i establiments privats els recomana retirar o fixar bé els objectes instal·lats en terrasses i balcons, com la decoració nadalenca que encara llueix a molts edificis.

Pel que fa a l’estat de la mar, les previsions del Servei Meteorològic apunten a un fort onatge aquest diumenge. Les onades podran superar els 2,5 metres i hi haurà mar de fons del nord-est. A partir del migdia s’intensificarà el fenòmen. Davant del risc de caure a l’aigua, Protecció Civil demana a la ciutadania no apropar-se a fer fotografies als espigons i altres punts on trenquin les onades, que recomana tancar al públic si és possible.

També ha avisat que dilluns la neu afectarà la zona nord-est de Catalunya, a cotes a partir d’entre 100 i 300 metres, i amb una previsió que el gruix de neu sigui “important” a l’interior de la demarcació de Girona i al nord de la de Barcelona. A partir de dilluns estan previstes precipitacions fortes que podrien causar inundacions a la ciutat. L’entorn del Paral·lel pot tornar a patir l’aiguat, com succeix amb cada episodi de pluja torrencial a l’espera de la finalització d’un nou col·lector soterrat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa