Avança la vacunació al punt habilitat a la Fira de Barcelona, amb 2.100 cites programades aquest diumenge. Tot i la xifra, no hi ha cues, ja que totes les persones tenen les cites espaiades al llarg del dia. “És una dinàmica àgil i estem donant resposta a la vacunació d’una forma còmode i confortable”, assenyala la infermera encarregada de la coordinació d’aquest punt, Lourdes Carrés. En això hi coincideixen el Manuel Cuesta, el Daniel Lipkin i la Maria Cambras, tots tres vacunats en la primera franja de matí. Aquest diumenge el grup poblacional que s’acosta al pavelló té entre 70 i 79 anys i reben la primera dosi de la vacuna Pfizer per part d’equips d’atenció primària.

Lourdes Carrés admet que els CAP són “més propers i accessibles” per a la població de la seva comunitat, sobretot per a persones grans o vulnerables, però destaca la utilitat d’habilitar espais de vacunació massiva com el de la Fira. “Aquest dispositiu és diferent per la capacitat i la grandària que té, però en un moment de pandèmia està molt bé tenir-lo per quan sigui necessari i ens arribin moltes vacunes”, explica.

El dispositiu, ubicat al Palau 4 del recinte de Montjuïc consta d’una estructura flexible que permet habilitar fins a una seixantena de punts de vacunació en diferents nivells de l’edifici si està a ple rendiment. De moment, n’hi ha una vintena en funcionament. El dispositiu es va estrenar dilluns passat amb una prova pilot que va permetre administrar un miler de dosis i detectar possibles millores de cara aquest cap de setmana, quan ja ha entrat en funcionament. Entre divendres i aquest diumenge, Salut calcula que s’hi hauran administrat unes 6.000 dosis, ja que el ritme és de prop de 2.000 per dia.

“Vacunar-se és una possibilitat enorme”

Entre els vacunats aquest diumenge hi ha el Manel Cuesta. Segons comenta, va demanar cita a través de l’app La Meva Salut i tant ell com la seva dona ja han rebut la primera dosi, com estava previst. “Tot perfecte, molt ben organitzat, ràpid, i molt bé”, afirma. També ho diu la Maria Cambras. Segons ella, la vacunació i l’organització han anat “perfecte”, però es queixa que no s’hagi pogut fer abans. “Ens han tingut patint i esperant mesos i mesos… El descontrol és molt gros, però un cop s’hi han posat sembla que ho han fet bé”, diu.

Ara, afegeix, està “més tranquil·la”, tant per ella com també pels altres, sobretot pels seus néts. Admet que ja té ganes que passin tres setmanes i li posin la segona dosi. En Daniel Lipkin també apunta que haver rebut la primera dosi li dona “molta tranquil·litat”: “És una possibilitat enorme que tenim els que podem accedir a la vacuna”. Remarca que la vacunació és necessària i confia que tothom vulgui vacunar-se. “És imprescindible perquè això s’acabi d’una vegada”, conclou.

Nou comentari