L’Automobile i el MUHBA recuperen la història dels cotxes a Barcelona

Una guia desplegable divulga la construcció del primer cotxe a Barcelona, pioner també a nivell estatal, per l'enginyer Francesc Bonet i Dalmau l'any 1889

Automobile Barcelona, la fira sobre el sector de l’automòbil organitzada per Fira de Barcelona, i el Museu d’Història de Barcelona (Muhba) han publicat una guia sobre la història de l’automòbil a la ciutat. La guia ha estat presentada aquest dijous pel president de l’Automobile Barcelona, Enrique Lacalle, el director del Muhba, Joan Roca, i l’historiador i autor de la guia, Marià Hispano.

El document, en format desplegable, recull en una de les seves cares el naixement i trajectòria de l’automòbil al llarg del seu gairebé segle i mig d’història, i de l’altra reflecteix l’estreta relació del cotxe amb la ciutat de Barcelona. Entre les dades històriques que mostra aquesta guia està la construcció del primer cotxe a Barcelona, primer també a nivell estatal, per l’enginyer Francesc Bonet i Dalmau l’any 1889; a més es fa un reconeixement al centenari del saló de l’automòbil amb fotografies de les edicions més icòniques.

Una altra de les referències del document és la ficció de les pel·lícules dels anys 80, com Blade Runner, on apareixien cotxes voladors, i que Hispano va puntualitzar, s’ha convertit en una realitat, perquè en l’Automobile d’aquest any s’ha pogut veure un cotxe capaç de volar.

Roca ha destacat la necessitat que una institució com el Muhba, directament relacionada amb la història de Barcelona, es dediqui a mostrar la trajectòria del sector de l’automòbil en el desenvolupament de la ciutat. Lacalle ha clausurat l’acte de presentació de la guia, fent referència a l’èxit de l’Automobile, que va definir com el saló més visitat a Europa, i ha evidenciat la necessitat d’obrir un museu de l’automòbil a la ciutat.

Més informació

Nou comentari