Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Home gai agredit al carrer, el perfil més habitual d’LGTBIfòbia a Barcelona
  • CA

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha presentat un informe sobre incidències LGTBIfòbiques registrades a Barcelona entre l’1 de gener i aquest dilluns i ha alertat que s’han produït un total de 79, la qual cosa representa el 44,4% de les de tot Catalunya, on segons la mateixa entitat s’han produït 178. La LGTBIfòbia continua augmentant a la ciutat, perquè en el mateix període de l’any passat s’havien registrat 77 incidències.

Aquestes expressions d’odi es poden manifestar de diverses maneres. L’informe estableix que les més habituals d’enguany són, de moment, les agressions físiques i verbals. En els dos casos s’han donat 23. Pel que fa als districtes, l’Eixample és on s’han produït més incidències (15). El segueix Ciutat Vella, amb 14 casos, i després Sant Martí, amb 12.

Els més agredits

Hi ha diferents perfils de víctimes d’aquestes agressions o discriminacions. Els homes gais són els qui més les han patit (44). En segon lloc, les persones transgènere i persones no binàries (9) i, en tercer lloc, les dones lesbianes, que han hagut d’aguantar fins a vuit situacions d’aquesta mena. També hi ha diferents espais on s’han produït aquestes actituds d’odi, però, com passa amb els homes gais, hi ha un que destaca per sobre la resta per ser el més habitual: la via pública (32). Després el segueixen el transport públic (10) i i el món laboral i els espais d’oci nocturn.

Els perills que pot haver per al col·lectiu LGTBI en els espais d’oci nocturn és una de les raons per les quals un equip de l’OCH estarà aquest divendres a les festes de la Mercè. El seu objectiu és donar, diuen, “una atenció especialitzada i específica a víctimes de LGTBI-fòbia” entre les deu de la nit i la una de la matinada. A més, estaran acompanyats pel Síndic de Greuges i comptaran amb el suport de la Guàrdia Urbana i la Regidoria de Drets de Ciutadania i la Regidoria de Feminismes i LGTBI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa