Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detecten un repunt de casos de racisme i una davallada dels de LGTBIfòbia
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha detectat un augment dels casos de racisme i xenofòbia aquest 2022. Segons les dades recollides per Oficina per la No Discriminació del consistori barceloní, durant el primer semestre es van obrir un total de 110 expedients per episodis de discriminació, la majoria dels quals estaven relacionats amb motius d’origen vers persones migrades.

La informació recavada per l’oficina municipal ha permès constatar que en gairebé la meitat dels casos registrats durant aquest primer semestre del 2022 es va vulnerar la integritat moral de les víctimes. Per sobre de tot, la categoria que encapçala el rànquing és la dels episodis de racisme i xenofòbia, que enguany pugen quatre punts respecte al mateix període de l’any passat.

En aquest sentit, cal recordar que la xenofòbia ja va ser la principal causa de discriminació registrada pel consistori l’any 2020, concentrant més d’una tercera part del total de 436 casos detectats.

Davallada de la LGTBIfòbia

Les dades fetes públiques aquest dimarts per l’executiu també apunten que hi ha hagut un descens notable en els episodis de LGTBIfòbia que ha tractat l’oficina municipal. Respecte al mateix període de l’any passat, els casos relacionats amb aquesta categoria ha patit una davallada de gairebé set punts, tenint com a principal motiu de discriminació la gaifòbia.

Sobre les dades d’enguany dels casos de LGTBIfòbia destaca com a principal dret vulnerat la integritat moral i també es registra en un 30% dels episodis una vulneració de la integritat física. Pel que fa al gènere, el 51% de les persones que es van veure afectades per algun episodi de discriminació van ser homes.

Gairebé 350 peticions

En total, l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona ha rebut durant aquest primer semestre del 2022 prop de 350 demandes de servei, entre les quals hi havia 238 peticions d’informació i consultes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa