Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aturat un desnonament al Poble Sec: “Hem aguantat al monstre”
  • CA

De nou una protesta ha aturat un desnonament a Barcelona, aquest cop al Poble Sec. Convocats pel Sindicat de Barri del Poble Sec, un grup de manifestants ha omplert l’entrada del bloc d’habitatges per frustrar el tercer intent d’expulsió d’una família de dos adults i una menor que viu en un pis que és propietat dels fons d’inversió Cerberus. La protesta ha aconseguit posposar de nou el desallotjament de la família, sense alternativa on allotjar-s’hi i amb informe de vulnerabilitat, segons ha detallat el Sindicat de Barri del Poble Sec i l’Ajuntament ha confirmat a l’ACN.

“Ho hem tornat a fer. Hem aguantat al monstre i hem guanyat“, ha celebrat la plataforma antidesnonaments del Poble Sec després que la comitiva judicial anunciés que el llançament no s’efectuaria. Tot i així, els Mossos d’Esquadra s’han desplegat al voltant de l’edifici on es programava l’expulsió, al carrer Concòrdia.

El Sindicat del Barri del Poble Sec ha retret que la jutgessa decidís tirar endavant l’ordre d’execució “tot i la pròrroga de desnonaments”, en vigor fins al 31 d’octubre a tot l’Estat. L’organització ha explicat que el jutjat va desestimar suspendre’l “per la falta de resposta de l’advocada”. “Una vegada més ens trobem davant d’un servei de defensa jurídica ineficient, que ens deixa desprotegides i sense recursos el mateix dia del desnonament”, ha lamentat el sindicat abans que el llançament es posposés.

A banda, el Sindicat de Barri del Poble Sec s’ha queixat que la policia hagi identificat manifestants. En aquest sentit, ha exigit “la fi de les multes i de la repressió contra el moviment per l’habitatge”. Els Mossos han explicat que s‘ha identificat als qui “impedien l’actuació policial”, informa l’ACN.

Més notícies
Una persona sense sostre dormint al centre de Barcelona, després de la fi del toc de queda / Jordi Play
La meitat dels sensesostre de Barcelona van venir a la ciutat a buscar feina
Notícia: La meitat dels sensesostre de Barcelona van venir a la ciutat a buscar feina
Comparteix
La majoria de persones que dorm al carrer són homes d’edat mitjana que fa quatre anys que no tenen llar
Obres de rehabilitació per crear la primera illa eficient energètica de Barcelona / Cedida
L’Eixample, pioner a reformar pisos per consumir menys energia
Notícia: L’Eixample, pioner a reformar pisos per consumir menys energia
Comparteix
Les obres per reduir la factura energètica i instal·lar plaques solars en una illa de cases preludien un nou model per rehabilitar edificis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa