Aturat un desnonament al Poble Sec: “Hem aguantat al monstre”

Una protesta frustra de nou l'expulsió d'una família amb informe de vulnerabilitat i sense alternativa

De nou una protesta ha aturat un desnonament a Barcelona, aquest cop al Poble Sec. Convocats pel Sindicat de Barri del Poble Sec, un grup de manifestants ha omplert l’entrada del bloc d’habitatges per frustrar el tercer intent d’expulsió d’una família de dos adults i una menor que viu en un pis que és propietat dels fons d’inversió Cerberus. La protesta ha aconseguit posposar de nou el desallotjament de la família, sense alternativa on allotjar-s’hi i amb informe de vulnerabilitat, segons ha detallat el Sindicat de Barri del Poble Sec i l’Ajuntament ha confirmat a l’ACN.

“Ho hem tornat a fer. Hem aguantat al monstre i hem guanyat“, ha celebrat la plataforma antidesnonaments del Poble Sec després que la comitiva judicial anunciés que el llançament no s’efectuaria. Tot i així, els Mossos d’Esquadra s’han desplegat al voltant de l’edifici on es programava l’expulsió, al carrer Concòrdia.

El Sindicat del Barri del Poble Sec ha retret que la jutgessa decidís tirar endavant l’ordre d’execució “tot i la pròrroga de desnonaments”, en vigor fins al 31 d’octubre a tot l’Estat. L’organització ha explicat que el jutjat va desestimar suspendre’l “per la falta de resposta de l’advocada”. “Una vegada més ens trobem davant d’un servei de defensa jurídica ineficient, que ens deixa desprotegides i sense recursos el mateix dia del desnonament”, ha lamentat el sindicat abans que el llançament es posposés.

A banda, el Sindicat de Barri del Poble Sec s’ha queixat que la policia hagi identificat manifestants. En aquest sentit, ha exigit “la fi de les multes i de la repressió contra el moviment per l’habitatge”. Els Mossos han explicat que s‘ha identificat als qui “impedien l’actuació policial”, informa l’ACN.

Més informació

Nou comentari