Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Compte enrere per l’arribada del pessebre tradicional a Barcelona

El pessebre tradicional de Barcelona està a punt d’arribar al Museu Frederic Marès, situat al número 5 de la plaça Sant Iu (districte de Ciutat Vella). Concretament, s’inaugurarà el pròxim 25 de novembre a les 18 hores i es podrà visitar fins al 8 de gener, excepte els dies 25 de desembre i 1 de gener, quan el museu romandrà tancat.

Un dels trets destacables d’enguany, és que el pessebre s’emmarca en un paratge natural molt familiar: el Pirineu català. Com en gairebé tots els pessebres tradicionals, es podran veure escenes com el Naixement, l’Anunciació als pastors o la Cavalcada dels Reis d’Orient. També hi haurà altres escenes populars. El pessebre ha estat dissenyat per l’Associació de Pessebristes de Barcelona. Pel que fa al guarniment floral de l’obra, s’ha comptat amb la col·laboració de la Casa dels Oficis de l’Espectacle de Barcelona Activa. Es tracta d’un curs de formació per a joves del món de l’espectacle que s’estan especialitzant en les decoracions florals.

El polèmic pessebre de plaça Sant Jaume, també a punt d’arribar

Un pessebre que poc té a veure amb el tradicional és el de la plaça Sant Jaume, que cada any genera polèmica i divideix la ciutat entre els que aposten per l’escenografia més clàssica i els qui veuen amb bons ulls les propostes alternatives de l’Ajuntament. Tal com va dir fa uns dies el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, el pessebre d’aquest Nadal “tornarà a sorprendre”.

Això no és tot. Per part seva, l’alcaldessa Ada Colau va dir fa uns dies que en una conversa amb Marçal Mulet a TikTok que el pessebre d’enguany anirà encara més lluny que els dels anys anteriors pel que fa als aspectes audiovisuals. Va detallar que serà “més telemàtic, més audiovisual, més de mapping”. En aquest sentit, va afegir que, fins i tot, “serà menys clàssic” que altres anys. Paral·lelament, va indicar que el fet que es pugui trobar el pessebre tradicional al Museu Frederic Marès fa que l’Ajuntament triï per a plaça Sant Jaume un “més modern d’art contemporani”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa