Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriba el moment de la jaqueta d’entretemps: pugen les temperatures

Ja fa uns dies que notem que la primavera ha arribat. Les temperatures han pujat i en alguns moments del dia ens sobren algunes peces de roba. En els pròxims dies, les temperatures continuaran pujant i, de cara al cap de setmana, ens esperen dies de sol que anunciaran que el temps primaveral es consolida. Així ho reflecteixen dades del Servei Meteorològic de Catalunya (meteocat), que indiquen que els pròxims dilluns, dimarts, dimecres i dijous ens mourem entre temperatures mínimes de 10 graus i màximes de 19 graus. Durant aquests dies el cel ens regalarà panorames molt variats, ja que tindrem moments de sol, núvol i sol i núvol a la mateixa vegada.

El cap de setmana la primavera agafarà més força i el divendres arribarem a temperatures màximes de 20 graus, mentre les mínimes seran d’11. El dissabte ens mourem entre les mateixes màximes i mínimes i el diumenge entre mínimes de 9 graus i màximes de 18. Durant aquests dies el cel es mantindrà sense núvols i regnarà el sol confirmant que la primavera es queda a Barcelona.

El problema de la sequera

Pel que fa a les precipitacions, no es preveu que n’hi hagi en cap dels dies anomenats. Es tracta de la mateixa tendència que hem viscut durant els primers mesos del 2023 i el 2022. A principis del mes de març l’Ajuntament va activar el protocol per situació de sequera en fase d’excepcionalitat a Barcelona, que ha consistit a restringir l’ús d’aigua. S’ha començat, entre altres, a limitar l’aigua que es va servir a la ciutat per regar els parcs i els jardins.

Un altre fet que marca el començament del bon temps i fa que els dies siguin més llargs és el canvi d’hora, que ha tingut lloc la passada matinada. Quan els rellotges han marcat les dues, l’hora s’ha avançat i, de sobte, hem passat a les tres de la matinada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa