Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriba el canvi d’hora d’estiu: quan cal avançar els rellotges?

Per fi ha arribat el moment de l’any a partir del qual els dies es fan més llargs, el moment en el qual sortim de treballar i encara és de dia, el moment en el qual Barcelona comença a fer olor d’estiu i, per a alguns, es respira optimisme. Aquest moment es diu canvi d’hora d’estiu i tindrà lloc durant la matinada del pròxim diumenge 26 de març.

Tot i que actualment els mòbils, ordinadors i altres dispositius electrònics fan el canvi d’hora de manera automàtica, és important saber com funciona. Durant el darrer diumenge de març haurem d’avançar una hora els rellotges, concretament quan siguin les dues de la matinada. Serà llavors quan, de sobte, seran les tres i ens estarem acomiadant de l’hivern. Això també vol dir que dormirem una hora menys, però, com cada any, valdrà la pena. A la mateixa vegada estarem donant la benvinguda a la primavera i apropant-nos a l’estiu.

La polèmica del canvi d’hora

En parlar del canvi d’hora d’estiu cal destacar que fa anys és polèmic. La Comissió Europea, fins i tot, ha debatut àmpliament sobre aquesta qüestió i, en teoria, l’any 2021 havia de ser el darrer amb canvi d’hora. Aleshores els països havien d’escollir si es quedaven amb l’horari d’hivern o el d’estiu. Com s’ha pogut veure, no va ser així. Les negociacions entre els estats europeus no han avançat, però el Ministeri de Presidència va moure fitxa l’any passat. Va publicar una ordre ministerial que estableix que a l’Estat el canvi d’hora durarà, almenys, fins al 2026.

En el cas de l’Estat, a més, cal recordar que no s’ajusta al fus horari que, geogràficament, sembla més raonable, que és el que té Portugal o el Regne Unit, on les agulles del rellotge sempre marquen una hora menys respecte de nosaltres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa