Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Ara presó, després karaoke”: retrat de l’anarquista acusada de cremar un furgoneta de la Urbana
  • CA

Amb el pas dels dies es van coneixent més detalls de Sara Caterina Casiccia, una torinesa de 35 anys a qui la premsa italiana assenyala com la manifestant que va intentar cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana durant els aldarulls contra l’empresonament de Pablo Hásel. Les capçaleres la Stampa i la Reppublica li han dedicat reportatges, però també diaris espanyols com El Mundo, que ha revelat que la noia hauria enviat un missatge a un amic seu abans d’anar a les protestes: “Ara la presó, després el karaoke”.

Faltava poc perquè comencés la manifestació i, pel to dels missatges, sembla que tenien molt clar l’objectiu: “Prendrem la plaça i farem que es retiri la policia feixista. Per tots vosaltres, companys detinguts”, va dir. La noia està en presó preventiva juntament amb set detinguts més que, presumptament, pertanyen al mateix “grup violent” que els Mossos van desarticular dies després. Segons la premsa italiana, forma part dels moviments underground italians. A Catalunya vivia en una nau ocupada a Canet de Mar.

En els últims quatre anys, Sara Caterina hauria passat llargues temporades a Canet, on convivia amb una quinzena més de persones, inclosos companys seus, però també famílies en situació vulnerable. Segons El Mundo, la noia, que està acusada de pertinença a grup criminal, temptativa d’homicidi, desordres públics i danys, prové d’una família adinerada que està costejant la seva defensa. “Il·lumineu el cel amb la llum del foc que cremarà els carrers”, va arribar a dir als seus coneguts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa