Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Anna Grau demana per carta al conseller Elena el desallotjament del Kubo

La candidata de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Anna Grau, ha enviat una carta al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, demanant-li, “en nom dels veïns”, que “doni l’ordre” de desallotjar els centres socials ocupats del Kubo i la Ruïna, a la Bonanova. En les darreres setmanes el clima davant d’aquest recinte ha augmentat després de diverses manifestacions de signe contrari i de l’amenaça de l’empresa Desokupa –vinculada a l’extrema dreta– d’executar el desnonament de forma unilateral. La carta de Ciutadans se suma al comunicat fet públic per la Sareb, propietària de l’espai, que ha demanat al Jutjat de Primera Instància número 39 mesures cautelars per desallotjar els dos espais aquest dijous a la nit.

La carta de Ciutadans, que signa la seva candidata a Barcelona, critica la passivitat de la conselleria d’Interior. “Sincerament, no entenem la decisió política de mantenir okupats EI Kubo i La Ruïna, més quan per fi ja hi havia una ordre judicial per a desallotjar EI Kubo el proppassat 23 de març”, detalla l’escrit, que ignora que el jutge la va paralitzar més tard. Anna Grau també lamenta que el conseller digui una cosa en privat i, segons ella, faci una altra en públic. L’escrit també acusa els Mossos d’Esquadra d’aparèixer durant les manifestacions de Ciutadans “per a donar i vendre” i ignorar la zona durant la resta de temps. En aquest sentit, cal recordar que els Mossos han explicat que tenen en marxa un operatiu ininterrompudament amb agents de la policia secreta i d’altres uniformats. En anteriors trobades, els antidisturbis han creat un cordó policial per impedir que manifestacions de signe contrari s’ajuntin.

Cases okupades: La Ruïna i el Kubo a la plaça Bonanova. Okupas habitatge
Dos veïns observen La Ruïna i el Kubo a la plaça de la Bonanova, amb aparent normalitat, aquest matí | Jordi Play

Anna Grau segueix la seva batalla particular contra els casals socials de la Bonanova i els actuals inquilins, a qui acusa de perpetrar “cops de barra de ferro al cap” i d’amenaçar “amb una destral”. En aquest sentit, i davant algunes imatges que circulen per les xarxes, els inquilins dels dos espais ocupats han explicat que el passat 2 de maig algú “va calar foc” al jardí que hi ha darrere dels dos edificis. La situació encara ha empitjorat més amb l’entrada de Desokupa al conflicte. Ciutadans eludeix cap responsabilitat i torna a desmarcar-se d’aquest col·lectiu en la carta; els taronges demanen desnonar els edificis “de l’única manera acceptable en democràcia, això és, per l’acció de la policia, a les ordres de les institucions i de ningú més”.

Els grups fan una crida a la calma

En les darreres hores, diferents forces polítiques han sortit al pas per demanar tranquil·litat. Només el candidat del PP ha criticat de forma clara “la inacció del Govern” amb aquests pisos. El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha demanat evitar “qualsevol esclat de violència” a la plaça de la Bonanova i ha acusat l’extrema dreta de “voler viure del conflicte”. També la líder dels Comuns, Ada Colau, va criticar ahir al vespre, en una entrevista a RAC1, que Desokupa i l’extrema dreta busquin notorietat amb aquest cas. D’altra banda, Eva Parera (Valents), que altres cops s’ha enfrontat directament amb els inquilins, ha demanat “no fer campanya” amb aquestes ocupacions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mala peça a maig 10, 2023 | 11:42
    mala peça maig 10, 2023 | 11:42
    la democràcia, el proper 28 de maig, desallotjarà ciudadanos de l'ajuntament de Barcelona, primer pas per la desaparició del fals partido politico, creat per destruir Catalunya, el català i la pròpia democràcia. A la misèria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa