Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Toc d’atenció per revertir la “imatge de deixadesa” de la Rambla
  • CA

L’associació Amics de la Rambla ha alertat aquest dimarts de “la imatge de deixadesa que el carrer respira” i ha assegurat que les obres efectuades al passeig més conegut de Barcelona a 2021 “són insuficients per revertir el desgast que han produït molts anys d’inacció”. La plataforma que agrupa comerciants i veïns de la Rambla ha lliurat un informe de mancances detectades al districte de Ciutat Vella per pregar “actuacions urgents” i “augmentar el manteniment per evitar que la situació empitjori”.

Amics de la Rambla parla d’una “certa millora en aspectes com l’arbrat i la il·luminació”, però puntualitza que “continuen havent-hi massa elements a corregir“. En aquest sentit, assenyala que el paviment requereix l'”actuació més urgent” perquè, adverteix, “encara hi ha molts elements que suposen un perill pels vianants”.

“Un percentatge molt alt del paviment presenta trencadures o esquerdes”, ha diagnosticat l’entitat. Alhora, ha afegit que “també algunes tapes de serveis suposen un perill per estar trencades o aixecades”.

També fa notar que cap de les cabines que subsisteixen a la Rambla no funcionen i lamenta que “totes estan brutes i plenes de pintades i adhesius”. En aquest sentit, subratlla la degradació que suposa que estiguin amb “vidres trencats, manca d’auriculars o de teclats, pantalles trencades i cables a la vista”.

Amics de la Rambla estén la queixa per la brutícia i la queixa per la proliferació de grafits i enganxines més enllà dels antiquats punts telefònics. “Semàfors, pilones, fanals, armaris de serveis, senyals de trànsit, parades de bus i altres elements estan molt bruts”, evalua.

L’organització també s’ha mostrat agreujada perquè, tot i aprovar-se l’inici per aquest 2022, encara no es conegui la data en què començarà la reforma de la Rambla ni quan les obres acabaran per complet. També ha qüestionat que el primer tram de la remodelació “únicament” comprengui “uns metres de La Rambla Santa Mònica”. “Si volem que barcelonins i visitants el gaudeixin i estiguin orgullosos, hem d’aconseguir que sigui un espai segur i net i que es vigili l’estat de tots els elements per revertir les mancances que l’ús intensiu de l’espai públic provoca”, ha apremiat Amics de la Rambla.

Més notícies
Passatgers baixant del metro a la Línia 4 / DC
El metro torna a circular de nou de matinada a partir del pròxim dissabte
Notícia: El metro torna a circular de nou de matinada a partir del pròxim dissabte
Comparteix
L'horari ininterromput de les nits de dissabte a diumenge torna amb la reobertura de l'oci nocturn
Una treballadora del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona / Martí Petit
Més de la meitat dels ajuts de serveis socials són per pagar allotjaments
Notícia: Més de la meitat dels ajuts de serveis socials són per pagar allotjaments
Comparteix
El pagament de pensions i de quotes de lloguer es cruspeix 25,8 milions dels 41,3 milions invertits

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa