Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El metro torna a circular de nou de matinada a partir del pròxim dissabte

L’aixecament de restriccions, limitacions horàries i de mesures sanitàries per prevenir els contagis de Covid va estenent la recuperació de la normalitat arreu de la ciutat. També al metro, que recupera l’horari ininterromput a partir d’aquest pròxim cap de setmana i el prestarà de nou servei de matinada entre el dissabte 12 de febrer i el diumenge 13.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ho ha anunciat aquest migdia. El retorn a l’horari sense pausa durant 24 hores habitual de les nits de dissabte a diumenge coincideix amb la fi del veto a l’oci nocturn. Després Les discoteques i sales de festa poden tornar a reobrir a partir d’aquest divendres, després que la Generalitat ordenés de nou tancar-les just abans del Nadal, a causa de la proliferació d’infeccions de Covid que va provocar la sisena onada i l’expansió de la variant òmicron, més contagiosa que les seves antecessores.

L’horari non stop també es recupera a partir d’aquesta setmana per les vígiles de dies festius. A més, els trens del metro, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i del Tram circularan la matinada de divendres a dissabte fins a les dues de la matinada. Igual que en les últimes setmanes, el autobusos nocturns del Nit Bus i les línies nocturnes de la Generalitay continuaran transitant sense cap mena de restricció. El que sí que continuarà vigent és l’obligació de dur posada la mascareta dins del transport públic i la recomanació de no parlar durant el trajecte per evitar escampar el virus.

“Durant la sisena onada de covid19, el serveis de Metro havien adaptat els seus horaris a les restriccions per contenir el brot epidèmic, posant el límit d’obertura a les 2 de la matinada per a les nits de dissabtes i vigílies de festius”, ha recordat l’ATM en un comunicat. L’ens ha decidit restablir l’horari sense interrupció a instàncies de les administracions que hi prenen part en l’organisme (la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i els consistoris metropolitans, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, entre altres) i els principals operadors de transport públic que presten servei a Barcelona i la seva conurbació.

Més notícies
Una treballadora del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona / Martí Petit

Més de la meitat dels ajuts de serveis socials són per pagar allotjaments

Notícia: Més de la meitat dels ajuts de serveis socials són per pagar allotjaments
Comparteix
El pagament de pensions i de quotes de lloguer es cruspeix 25,8 milions dels 41,3 milions invertits
Notícia: Més de la meitat dels ajuts de serveis socials són per pagar allotjaments - Mobile
L'Ajuntament vol ubicar la Casa Asia al Palau de Pedralbes / Europa Press

El Palau de Pedralbes es convertirà en el “segon Palau de la Generalitat”

Notícia: El Palau de Pedralbes es convertirà en el “segon Palau de la Generalitat”
Comparteix
S'oficialitza la cessió de l'edifici de l'Ajuntament al Govern, on preveu allotjar actes institucionals
Notícia: El Palau de Pedralbes es convertirà en el “segon Palau de la Generalitat” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa