Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El metro torna a circular de nou de matinada a partir del pròxim dissabte
  • CA

L’aixecament de restriccions, limitacions horàries i de mesures sanitàries per prevenir els contagis de Covid va estenent la recuperació de la normalitat arreu de la ciutat. També al metro, que recupera l’horari ininterromput a partir d’aquest pròxim cap de setmana i el prestarà de nou servei de matinada entre el dissabte 12 de febrer i el diumenge 13.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ho ha anunciat aquest migdia. El retorn a l’horari sense pausa durant 24 hores habitual de les nits de dissabte a diumenge coincideix amb la fi del veto a l’oci nocturn. Després Les discoteques i sales de festa poden tornar a reobrir a partir d’aquest divendres, després que la Generalitat ordenés de nou tancar-les just abans del Nadal, a causa de la proliferació d’infeccions de Covid que va provocar la sisena onada i l’expansió de la variant òmicron, més contagiosa que les seves antecessores.

L’horari non stop també es recupera a partir d’aquesta setmana per les vígiles de dies festius. A més, els trens del metro, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i del Tram circularan la matinada de divendres a dissabte fins a les dues de la matinada. Igual que en les últimes setmanes, el autobusos nocturns del Nit Bus i les línies nocturnes de la Generalitay continuaran transitant sense cap mena de restricció. El que sí que continuarà vigent és l’obligació de dur posada la mascareta dins del transport públic i la recomanació de no parlar durant el trajecte per evitar escampar el virus.

“Durant la sisena onada de covid19, el serveis de Metro havien adaptat els seus horaris a les restriccions per contenir el brot epidèmic, posant el límit d’obertura a les 2 de la matinada per a les nits de dissabtes i vigílies de festius”, ha recordat l’ATM en un comunicat. L’ens ha decidit restablir l’horari sense interrupció a instàncies de les administracions que hi prenen part en l’organisme (la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i els consistoris metropolitans, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, entre altres) i els principals operadors de transport públic que presten servei a Barcelona i la seva conurbació.

Més notícies
Una treballadora del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona / Martí Petit
Més de la meitat dels ajuts de serveis socials són per pagar allotjaments
Notícia: Més de la meitat dels ajuts de serveis socials són per pagar allotjaments
Comparteix
El pagament de pensions i de quotes de lloguer es cruspeix 25,8 milions dels 41,3 milions invertits
L'Ajuntament vol ubicar la Casa Asia al Palau de Pedralbes / Europa Press
El Palau de Pedralbes es convertirà en el “segon Palau de la Generalitat”
Notícia: El Palau de Pedralbes es convertirà en el “segon Palau de la Generalitat”
Comparteix
S'oficialitza la cessió de l'edifici de l'Ajuntament al Govern, on preveu allotjar actes institucionals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa