Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Palau de Pedralbes es convertirà en el “segon Palau de la Generalitat”

La Generalitat de Catalunya ha aprovat quedar-se amb la propietat exclusiva del Palau de Pedrables i els seus jardins, que fins ara eren en mans de l’Ajuntament de Barcelona. El Govern ho ha anunciat aquest dimarts, després de la reunió del consell executiu.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que la Generalitat ha rebut l’oficialització de la cessió de la finca, un traspàs gratuït que l’Ajuntament de Barcelona va aprovar per ple el març de 2019. Plaja ha assegurat que el Palau de Pedrables, situat al districte de les Corts, es convertirà “de facto en el segon palau de la Generalitat” a partir d’ara.

La portaveu ha afegit que el Palau de Pedralbes “es destinarà a seu representativa i centre de la relació institucional de la Generalitat “. “El president i el conjunt del Govern podran organitzar tot tipus d’actes i de trobades, com es fa fins ara al Palau de la Generalitat”, ha assenyalat Plaja. El Govern també es farà càrrec a partir d’ara del manteniment dels jardins.

L’Ajuntament va ratificar cedir el Palau de Pedralbes i els seus jardins ara fa gairebé tres anys per complir un acord de 2004 el qual el consistori es comprometia a traspassar l’edifici a la Generalitat a canvi que el Govern assumís dos terços del cost del Disseny Hub. El tinent d’alcalde d’aleshores, Gerardo Pisarello, va defensar que l’Ajuntament es desfes de la titularitat de la finca per complir el conveni de 2004 i perquè es donaven “les condicions per establir la cessió” el 2019, després que la Generalitat hagués pagat 58 milions d’euros, equivalents a dues terceres parts del cost previst de l’espai Disseny Hub.

La cessió es va aprovar amb el suport de tots els grups, excepte de Ciutadans, que es va abstenir, i del PP, que va votar en contra. Cs va al·legar que la Generalitat incomplia reiteradament els acords que manté amb la ciutat, mentre que els popular van instar l’Ajuntament a reclamae el cobrament de sis milions més en sobrecostos del Disseny Hub que sostenia que el Govern també havia d’assumir.

Més notícies
Un passatger adquirint un bitllet de metro / ACN

Bloqueig informàtic diari al metro de Barcelona: “No es pot treballar”

Notícia: Bloqueig informàtic diari al metro de Barcelona: “No es pot treballar”
Comparteix
L'empresa pública de transports admet la incidència i explica que tot es deu a una actualització del sistema operatiu
Notícia: Bloqueig informàtic diari al metro de Barcelona: “No es pot treballar” - Mobile
Rosalía arrasa a Spotify

L’artista més escoltat a Barcelona amb Spotify

Notícia: L’artista més escoltat a Barcelona amb Spotify
Comparteix
Rosalía, amb 20 milions d'oients, és la més escoltada a Barcelona, Catalunya i l'Estat
Notícia: L’artista més escoltat a Barcelona amb Spotify - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ... a febrer 08, 2022 | 22:04
  ... febrer 08, 2022 | 22:04
  Un altre lloc inútil ple d'inútils.
 2. Icona del comentari de: jaux a febrer 09, 2022 | 00:04
  jaux febrer 09, 2022 | 00:04
  Ja era hora. El histórico millor fer ne un museu
 3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 09, 2022 | 09:34
  Pere Llimonera i Citronell febrer 09, 2022 | 09:34
  Ahí, ahí... Con un déficit y una deuda que tienen la Generalitat y Catalunya que dobla en porcentaje a la de toda España y malgastando los 'calers' de todo el pueblo en cosas realmente innecesarias (una altra jugada mestra de malbaratar calers), solo para seguir manteniendo el relato y contentar a su abducido rebaño; que hay que intentar garantizar el mayor numero de votos para las próximas elecciones y seguir agarraos a la teta... Mare de Deu, quin nivell !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa