Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’artista més escoltat a Barcelona amb Spotify
  • CA

La catalana Rosalía és, de llarg, la més escoltada de Barcelona, de Catalunya i també de tot l’Estat. Només a Barcelona té 20 milions de reproduccions mensuals a la plataforma Spotify, i en total suma 3 milions d’oients més que Aitana, la tercera més escoltada, superada lleugerament per Enrique Iglesias. Per sota hi ha noms com Bad Gyal o Morad i clàssics com Serrat i Loquillo. Per contra, altres noms que aparentment tenen molt de renom, com Alejandro Sanz, no apareixen a la llista. La plataforma Sportify permet escoltar música gratuïtament amb anuncis, però també per subscripció.

El portal Flooxter ha fet una anàlisi de la música més escoltada en cada territori de l’Estat, i la catalana arrasa amb les dades recollides el 6 de febrer. A Catalunya, Girona té com l’artista més escoltada Mónica Naranjo, amb 1,4 milions de reproduccions. Lleida tria Ezvit 810, amb 500.000 oients, i finalment Tarragona, amb Bongo Botrako i 260.000 oients.

Rosalía, que s’ha criat a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), ha estat guardonada amb dos premis Grammy Llatins per Malament i cinc pel seu segon àlbum El mal querer, que la van convertir en l’artista de l’Estat amb més guardons atorgats per l’Acadèmia Llatina d’Arts i Ciències de l’Enregistrament per un únic treball, i dos MTV Video Music Awards. El 26 de gener de 2020 va rebre el Premi Grammy a millor àlbum llatí de rock, urbà o alternatiu a la ciutat de Los Angeles, essent a més la primera persona en la història nominada al Grammy al Millor Nou Artista amb un àlbum debut en castellà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa