Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El mètode ploramiques de l’amant estafador per espoliar una víctima
  • CA

La fama d’Albert Cavallé precedeix el cas. S’ha guanyat el títol d’“estafador de l’amor” per les seves freqüents compareixences als jutjats de Barcelona per respondre a les denúncies que nombroses amants -superen ja la vintena- han presentat contra ell. Totes l’acusen del mateix: d’haver-les seduït amb l’única pretensió d’espoliar-les. Després de tres condemnes que no li han obligat a trepitjar la presó, Cavallé ha tornat aquest dijous a l’Audiència de Barcelona, convertit ja en un cèlebre personatge de la crònica judicial. Ara s’enfronta a una petició de reclusió que, per durada i per arrossegar antecedents, podria ser que no pugui esquivar de nou. Un cop més, s’assenyala l’acusat d’haver entabanat presumptament una víctima fent-la creure que l’estimava per aprofitar-se d’ella i sostreure-li amb premeditació 44.000 euros en cosa de mig any, un cotxe i altres pertinences.

La denunciant reclama que compleixi vuit anys i mig de reclusió, mentre que la Fiscalia ha rebaixat la petició a tres anys i mig. Davant del tribunal, l’home ha negat tots els càrrecs i ha atribuït els fets a una decisió mútua amb la dona de viure d’una forma sumptuosa. Per contra, l’escrit d’acusació del fiscal sosté que Cavallé va iniciar un idil·li amb la denunciant el desembre de 2015 amb “l’única finalitat de guanyar-se la seva estima i credibilitat a fi d’obtenir el major benefici econòmic possible”.

El suposat mètode que l’acusat va emprar per enganyar la dona va ser aconseguir que es compadís de la fictícia situació d’insolvència que Cavallé va assegurar-li que escanyava la seva família. El fiscal relata que el presumpte estafador va confessar a la seva parella que travessava “una mala situació econòmica atès que l’empresa familiar del seu pare es trobava embargada”, raó per la qual ni tan sols podia “disposar de diners als seus comptes corrents”. Encara més, li va convèncer que, si no pagava certs deutes de seguida, corria risc d’ingressar a presó i que uns prestamistes l’empaitessin.

3.500 euros en metàl·lic

El fiscal sosté que tot era una enganyifa en què la víctima va caure de quatre potes. Commoguda, la dona va signar diferents préstecs a favor de la seva parella i li va lliurar diners en efectiu. Un cop, va extreure 3.500 euros en metàl·lic que va entregar a Cavallé.

El fiscal addueix que la dona va confiar en tot moment en l’amant, que l’havia persuadit que la seva família posseïa “un gran patrimoni” i que li tornaria tots els imports “en un termini breu”. Fins i tot, ell va signar un document en què reconeixia un deute de 60.000 euros amb la seva enamorada i es comprometia a abonar-li uns 3.000 euros al mes. La veritat, però, és que va ser paper mullat i l’acusat no va retornar cap suma, afirma l’escrit d’acusació.

A més, Cavallé hauria fet ús de les dades personals de la seva parella per subscriure diversos crèdits sense el consentiment de la dona. També hauria pres una targeta Visa Or de l’afectada per gastar 1.157 euros a esquenes d’ella. Encara va intentar fer més compres, per valor de 3.935,50 euros, però les botigues no les van acceptar.

En paral·lel, la Fiscalia atribueix també a l’acusat haver-se apropiat d’un vehicle totterreny, valorat en gairebé 14.000 euros i que, un cop trencada la relació, Cavallé s’hauria quedat malgrat que la dona era qui l’havia adquirit i en pagava les quotes. Alhora, el processat també hauria usurpat a l’afectada un ordinador portàtil valorat en 485 euros, un televisor de 549 euros i un mòbil de 748,50 euros, que Cavallé va vendre per 400 euros a través d’internet.

Un cop la dona es va adonar de la farsa i va denunciar-ho, Cavallé va intentar fer-se passar presumptament per l’objectiu d’una pretesa extorsió suposadament ideada per la seva examant. El denunciat va acudir a una comissaria de Mossos d’Esquadra a Barcelona, on va relatar que tres homes suposadament enviats per l’exparella el van envoltar i van amenaçar amb matar-lo per aconseguir que signés un contracte de cessió d’un vehicle a la dona. La Fiscalia creu que va ser, de nou, una altra fal·làcia contra la víctima, que va requerir d’assistència psicològica i mèdica per superar l’ansietat que va desenvolupar arran de la relació amb l’acusat.

El fiscal demana que Cavallé indemnitzi l’afectada amb 53.595 euros. L’import inclou una compensació de 9.625 euros pels danys psicològics que la dona va patir.

Més notícies
Render del projecte Hermitage Barcelona / Toyo Ito & Associates, Architects
Els promotors de l’Hermitage porten l’Ajuntament als tribunals
Notícia: Els promotors de l’Hermitage porten l’Ajuntament als tribunals
Comparteix
Els inversors han presentat un recurs per denunciar el veto del govern municipal al seus plans
Eduard, hosteler que s'ha tret de sobre deutes amb la llei de la segona oportunitat / Jordi Play
La taula de salvació per a deutors, cada cop més freqüent a Barcelona
Notícia: La taula de salvació per a deutors, cada cop més freqüent a Barcelona
Comparteix
El daltabaix de la Covid i la condonació de deutes a particulars insolvents fan que més barcelonins s'acullin a la llei de la segona oportunitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa