Alerta a les residències per una estafa de falsos venedors de material sanitari

Els Mossos d'Esquadra detecten diversos casos en centres sociosanitaris de Barcelona i l'àrea metropolitana

Els Mossos d’Esquadra han llançat un avís a les residències perquè no caiguin en el parany d’uns estafadors. El seu modus operandi passa per trucar als centres quan no hi ha cap responsable i altres treballadors estan al càrrec. És llavors quan, fent-se passar per alts càrrecs de l’administració o organització vinculada a la salut, sol·liciten un pagament pendent per poder rebre material sanitari.

La policia catalana adverteix que els falsos venedors posen en relleu que han parlat amb els superiors dels empleats de les residències per tal de guanyar en versemblança. Els estafadors, detallen els Mossos, juguen amb dos factors: la necessitat de material que tenen les residències i les suposades sancions que comporta no pagar a temps el material sanitari.

En un comunicat, la policia de la Generalitat precisa que s’han detectat diversos casos de residències de Barcelona i l’àrea metropolitana que han estat víctimes d’aquesta estafa. Els pagaments que exigeixen els estafadors es fan, generalment, a través d’aplicacions d’enviament de diners a l’estranger.

Més informació

Nou comentari