Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estafa 20.000 fent-se passar per un ric comprador immobiliari amb el cotxe mal aparcat
  • CA

Un estafador va aconseguir enganyar a Barcelona un agent immobiliari balear, fent-li creure que era un ric comprador i tancant l’adquisició amb l’entrega d’un maletí amb 20.000 euros en bitllets falsos. Per a la transacció va fer venir el venedor des de Mallorca fins a Barcelona, on el delinqüent tenia un traster amb una gran quantitat de diner fals i màquines per comptar-lo.

L’home, detingut pels Mossos d’Esquadra el 29 de juliol, feia servir un mètode d’estafa conegut com a Rip Deal [transacció corrupta]. Consisteix en simular la compra de finques luxoses o de béns exclusius i entregar una bestreta o pagar-los íntegrament amb diner fals. El primer contacte sempre és telemàtic i després citen al venedor en un hotel o un bar d’alta categoria, vestits de forma ostentosa i amb roba de primeres marques. En alguns casos també es fan passar per empresaris reconeguts a nivell internacional per poder acreditar solvència econòmica davant l’estafat.

L’arrestat és un home de nacionalitat italiana i 33 anys, localitzat prop de casa seva a Malgrat de Mar (Maresme) després de mesos d’investigació. Va passar a disposició del Jutjat de guàrdia de Barcelona el dia 30 de juliol i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Un bar i un cotxe mal aparcat

L’estafa en sí es va produir el 27 de febrer, quan víctima i estafador van quedar en persona per segellar la presumpta compra d’una finca. El delinqüent li va demanar de fer l’operació en un bar en lloc de fer-la al despatx de l’agent immobiliari, relata la policia catalana en un comunicat aquest dissabte. Exhibia un rellotge d’alta gamma, duia els documents referents al contracte d’arres complimentats –la víctima els li havia enviat amb anterioritat– i va entregar-li un maletí amb 20.000 euros en metàl·lic a compte de l’operació.

“Aleshores l’estafador va suggerir de pujar al despatx a comptar els diners que contenia el maletí per evitar de fer-ho en un lloc públic, tot i que primer hauria d’anar a estacionar correctament el seu vehicle”, prossegueix. Quan l’agent immobiliari va obrir el maletí, ja sol, es va adonar que eren bitllets de 200 euros falsos.

La Unitat Central d’estafes i Mitjans de Pagament dels Mossos d’Esquadra va investigar un sospitós de l’estafa, que els va conduir a un traster llogat a Sarrià-Sant Gervasi. Un segon home estaria relacionat també amb el Rip Deal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa