La número dos del grup d’ERC, Elisenda Alamany, ha apujat la pressió al voltant del cas de l’onanista de la Mar Bella. La situació, que ha provocat que una part de la platja quedi sense la vigilància prevista, “no pot quedar impune”, ha subratllat la regidora. “Hi ha eines polítiques per no deixar espai a aquestes actituds”, ha afegit. Fa referència al cas explicat pel TOT Barcelona de l’home que visita freqüentment la platja de la Mar Bella, es masturba a prop de dones que estan estirades a la tovallola i, fins i tot, ha arribat a amenaçar de mort els socorristes que treballen a la zona.

La Guàrdia Urbana, coneixedora de la situació reiterada, hi ha acudit en diverses ocasions. Hi apareix com a resposta als avisos dels usuaris i treballadors i convida a marxar el masturbador, que torna hores més tard. Sobre aquesta situació, fonts municipals van detallar únicament que “qualsevol acció delictiva és denunciada”. El problema, però, és que masturbar-se en una platja no incorre per se en cap delicte o infracció de manera explícita. El codi penal ho recull únicament en cas que es faci davant d’un menor o una persona amb discapacitat. Tanmateix, Alamany reivindica que un article de l’ordenança de convivència a l’espai públic serviria per sancionar l’onanista. Concretament, el 16.1.

El text indica que queda prohibida “tota conducta de menyspreu a la dignitat de les persones, així com qualsevol comportament discriminatori, sigui de contingut xenòfob, racista, sexista o homòfob” mitjançant, entre d’altres, “molèsties intencionades” o “conductes vexatòries”. Aquestes actituds es consideren una infracció greu i comporten una multa d’entre 750 euros i 1.500 euros.

“Una ciutat compromesa amb els drets i llibertats, que s’ha definit com a feminista i que ha fet una gran feina en aquest àmbit no pot alimentar el missatge de la impunitat”, ha destacat Alamany en conversa amb aquest diari. La líder de Nova, la formació integrada al grup republicà, també ha subratllat que la masturbació per part de desconeguts que incomoden dones “no és un fet anecdòtic” i, per tant, “no ho podem normalitzar”. Per tot plegat, reclama que “la institució” utilitzi les “eines polítiques” que té a la seva disposició per arraconar aquestes actituds.

El socorrisme, afectat

L’usuari problemàtic fa anys que visita la platja de la Mar Bella però ha estat en aquesta temporada estival que ha molestat banyistes amb més freqüència. El més habitual és que se situi a tocar d’una dona i es masturbi sense amagar-se’n gaire. Quan els usuaris s’han queixat de la situació als socorristes i els professionals han intervingut, l’home ha respost de manera agressiva, amb amenaces de mort i insults, ha pogut saber aquest diari a través de diveses fonts coneixedores dels fets. “Encara és més greu el cas perquè afecta un servei”, ha puntualitzat Elisenda Alamany. 

Els professionals de prevenció i vigilància a les platges, temerosos d’una possible represàlia del masturbador, han deixat de fer guàrdia a un dels llocs on tenien disposada una cadira de guaita. És la zona entre l’Espigó de la Mar Bella i el xiringuito BeGay. La setmana passada van prendre aquesta decisió i, des de llavors, vigilen des del següent punt de control, situat a uns 150 metres. Des d’allà hi ha bona visibilitat del sector que ha quedat orfe de socorristes, però en cas que passés una urgència el temps de reacció és superior. 

Nou comentari

Més notícies

Un onanista atemoreix els socorristes i deixa sense vigilància un sector de la Mar Bella

La platja de la Mar Bella ha d'afrontar sovint l'actitud d'un home que s'apropa a dones i es masturba al seu costat
L'alcaldessa Ada Colau amb la resta de participants de l'acte. | ACN

Colau proposa crear un protocol per respondre a comentaris masclistes a les xarxes

L'alcaldessa lamenta que es "qüestiona més" el seu discurs perquè és una dona