Un onanista atemoreix els socorristes i deixa sense vigilància un sector de la Mar Bella

La platja de la Mar Bella ha d'afrontar sovint l'actitud d'un home que s'apropa a dones i es masturba al seu costat

Qui passegi a la vora de la costa barcelonina, des de la platja de Sant Sebastià fins a la de Llevant, veurà que hi ha un punt de vigilància buit. Una cadira de ferro, alçada sobre unes escales, deserta. És a la Mar Bella. Aquesta setmana els socorristes han deixat de pujar-hi a fer guàrdia. El motiu és ben conegut a la zona. Sovint, un home es passeja, se situa al costat d’algun banyista i es masturba descaradament. I quan les usuàries –majoritàriament són dones– es queixen als vigilants de la platja i els treballadors demanen a l’home que marxi, ell respon amb una actitud agressiva i, fins i tot, amb amenaces de mort

L’arrel del problema és que quan la situació es descontrola i s’avisa la Guàrdia Urbana, la policia no fa més que convidar-lo a marxar de la platja, ja que masturbar-se en públic no incorre en cap delicte o falta de manera concreta. Hores després, l’onanista pot tornar-hi. I els socorristes, per por de represàlies de l’individu, han acabat abandonant el lloc assignat i fent la vigilància des de la següent cadira de control, 150 metres més enllà, on també hi ha un altre company cobrint el sector que li pertoca. Des d’allà, per tant, ara aguaiten els dos trams. La visió des d’aquell punt és correcta. No està excessivament lluny ni hi ha obstacles entremig. Ara bé, la capacitat de reacció, en cas d’una emergència a la part més allunyada de la banda buida, és menor.

El dijous d’aquesta mateixa setmana, des del punt d’informació de la platja de la Mar Bella explicaven al TOT Barcelona que aquell mateix matí una noia jove s’havia queixat d’un home que es masturbava al seu costat. Era ell. Un home corpulent, al voltant dels 40 anys. Cada setmana ho fa diverses vegades. No ve de nou. Els anys anteriors ja havia practicat l’onanisme públic a prop d’altres banyistes, però mantenia un perfil molt més manso quan l’hi recriminaven. Ara, en canvi, l’actitud és de confrontació.

Un home insistent

L’espai afectat és el que queda entre l’espigó de la Mar Bella i el xiringuito BeGay. El masturbador acostuma a situar-se a prop del talús amb matolls que separa la sorra del passeig Marítim del Bogatell. És davant del petit monticle, una zona nudista i especialment coneguda entre el col·lectiu homosexual, on hi ha la cadira a la qual s’haurien d’enfilar els socorristes. De moment, però, han deixat de fer-ho per por que l’home, que no ha cessat la seva activitat tot i les advertències, prengui alguna represàlia contra ells mentre vigilen el mar.

En un seguit de comentaris a Twitter, un usuari que assegura ser socorrista d’aquella platja, va denunciar el 20 de juliol que el banyista problemàtic el va amenaçar personalment. A més, apunta que l’home també va tocar el cul a una dona quan estava dins del mar. “Fa més de 25 anys que estic aquí”, li va etzibar l’onanista quan el treballador li va recriminar la seva actitud.

L’empresa adjudicatària del servei de prevenció d’accidents, salvament i socorrisme a les platges barcelonines fins el 2020, Salvamar UTE, està formada per Eulen i Aunar Grup 2009. Fonts de la companyia, preguntades per l’afectació al servei, han declinat comentar la situació i s’han limitat a apuntar que la informació sobre “qualsevol acte incívic o delicte correspon a la Guàrdia Urbana”. De la mateixa manera, fonts municipals informen que únicament poden afegir que “qualsevol acció delictiva és denunciada”.

Respecte a la possibilitat de deixar constància de les amenaces davant dels Mossos d’Esquadra, fonts coneixedores de la situació han destacat que no tenen coneixement que se n’hagin tramitat. Sobre la masturbació, únicament queda recollida de manera explícita com un fet denunciable en el Codi Penal quan es fa davant d’un menor d’edat. L’assetjament sexual, en canvi, queda reservat majoritàriament a l’àmbit laboral i escolar. 

Més informació

Comentaris

    anonima 05/08/2019 12:53 am
    tenim una ciutat plena plena de prohibicions i multes i en canvi et pots masturbar en public? Colau cada dia et llueixis mes
    taber 05/08/2019 4:39 am
    i les amenaces de mort no són un delicte?

Nou comentari