Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un acord entre l’Ajuntament i la Sareb dona casa a 68 famílies vulnerables
  • CA

L’Ajuntament i l’anomenat “banc dolent”, la Sareb, han arribat a un acord que permetrà a 68 famílies vulnerables viure en pisos de la Sareb a canvi de pagar un lloguer social. Algunes d’elles ja han signat el contracte de lloguer i hi ha altres que ho faran pròximament.

Això suposarà que aquestes famílies tornin a respirar tranquil·les, ja que totes elles tenien un ordre de desnonament que s’ha aturat. La majoria tenen fills, moltes estan encapçalades per dones i tenen feines precàries. Amb el lloguer social podran pagar un lloguer d’entre el 12 % i el 30 % dels seus ingressos. A més, també és important destacar que un altre punt de l’acord és que la Sareb no desnonarà les famílies que tinguin una vulnerabilitat acreditada pel consistori i que estiguin en mans dels Serveis Socials.

El consistori vol ajudar a 300 famílies en procés de desnonament

Més enllà de les 68 famílies a les quals ajudarà aquest acord, el consistori vol arribar a les 300 que també estan en procés de desnonament i a les quals la Unitat Antidesnonaments de Barcelona està fent seguiment. Per entendre fins a quantes persones es podrà ajudar si en el futur l’Ajuntament i la Sareb continuen col·laborant, és important tenir en compte que la Sareb té 824 pisos a la ciutat. Tot i que, per part seva, l’organisme diu que només 60 estan buits i que tota la resta estan llogats o ocupats.

Per part seva, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha celebrat que s’hagi arribat a aquest pacte insòlit: “És el primer gran tenidor que assumeix la literalitat de la Llei d’emergència habitacional 24 / 2015. A més, s’estan protegint famílies vulnerables que no tenen les seves necessitats cobertes. Aquest acord pot servir d’exemple per a altres grans tenidors. D’altra banda, el consistori ha insistit que com més polítiques d’habitatge es faci, menys ocupacions hi haurà a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa