L’Ajuntament regarà els carrers principals de la ciutat davant l’episodi de contaminació

La Generalitat declara l'episodi de contaminació atmosfèrica i Barcelona activa el protocol

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol previst en cas de declaració d’episodi de contaminació atmosfèrica. La Generalitat de Catalunya ha publicat la declaració aquest matí ja que s’han superat els nivells de partícules en suspensió que acceptables per a la ciutadania. En concret, el PM10 està per sobre dels 50 µg/m³ a dues estacions de Barcelona que mesuren la contaminació i que formen part de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya (XVPCA).

[r:1]

El consistori, doncs, ha activat diverses mesures per afrontar la situació i reduir el perjudici a la salut dels barcelonins. El protocol municipal inclou el rec amb aigua freàtica dels carrers principals de la capital catalana, així com prohibir les activitats que generin pols a les obres, demanar la reducció en l’ús del cotxe i suprimir els bufadors en els serveis de neteja i jardineria. 

[r:2]

La declaració d’episodi de contaminació es desactivarà quan la mitjana dels nivells de PM10 sigui inferior al valor límit de 50μg/m3, segons ha informat l’Ajuntament. 

Més informació

Comentaris

    JordiP 25/01/2020 7:48 pm
    La contaminació ... amb pols del Sàhara. Fixeu-vos en els cotxes, com estan de bruts, i les cues que hi ha als túnels de rentat.

Nou comentari