Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament multa 500 comerços per no tirar les escombraries com toca

L’Ajuntament ha començat els tràmits per multar, en les pròximes setmanes, 497 comerços de Barcelona. La raó? No tirar correctament els residus que suposen les seves activitats comercials. Les sancions per perpetrar aquesta mena de males pràctiques són de 300 euros.

Per tal de detectar aquests 497 comerços, l’Ajuntament va iniciar el passat setembre una acció inspeccionant els districtes de la ciutat on ja s’havia informat els comerços sobre la gestió de residus: Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí. Llavors, van veure que hi havia desbordaments en contenidors destinats al veïnat i que part dels responsables eren comerços que tenen un sistema de recollida comercial. Es van fer 732 visites prèvies a comerços i es van detectar incompliments de les normes a un 34,4 %.

Abans de preparar les multes, es va fer una campanya informativa

Durant la campanya informativa als cinc districtes, que es va fer en el marc del Pla Cuidem Barcelona, un equip d’informadors va detallar als comerços com s’havien de desfer dels residus i del cartó comercial detallant-los quins eren els dies, horaris i llocs, entre altres, establerts. Alguns comerços, fins i tot, es van visitar dues vegades. En total, es van fer més de 40.000 visites. En aquests moments, la mateixa campanya informativa s’està fent a la resta de districtes de la ciutat: Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Durant aquest 2022 han sorgit diverses queixes al barri del Raval pel que fa a la gestió de la brutícia per part d’alguns comerços. Fonts veïnals han denunciat que diverses botigues d’alimentació apilaven les caixes dels productes a les portes dels seus establiments. En el Raval, a més, es va fer a principis d’any una campanya veïnal per demanar a la resta de veïns i visitants que tiressin la brossa correctament i, així, no haver de veure els carrers plens de residus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vivim en un món ben foll a novembre 17, 2022 | 17:54
    Vivim en un món ben foll novembre 17, 2022 | 17:54
    El més lògic és que cadascú aboqui les escombraries on pertoca. Imagineu-vos si hi ha persones que no son capaces de destriar les escombraries que generen, classificar-les i llençar-les com i on cal, com hem d'intentar solucionar el gran problema de l'efecte del canviament climàtic...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa