Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament destina 320.000 euros per les víctimes de la guerra a Ucraïna

L’Ajuntament de Barcelona decideix ajudar les víctimes de la guerra a Ucraïna i ho fa amb un paquet econòmic “d’urgència” de 320.000 euros per la ciutadania d’aquest país que s’ha vist afectada per la invasió de Rússia i el seu president, Vladímir Putin. Aquests diners es destinaran principalment a les entitats que ja treballen en zona de guerra dins d’Ucraïna i també en aquells països fronterers afectats per l’èxode de persones refugiades, explica el consistori, a través d’un comunicat aquest divendres.

“Ens trobem davant del major èxode civil a Europa des de la Segona Guerra Mundial, assegura l’Ajuntament, després que l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) hagi previst que almenys cinc milions de persones es veuran forçades a deixar les seves llars com a conseqüència de la guerra.

Els recursos públics es destinaran a “entitats que ja estan acreditades com a expertes en acció humanitària i d’emergències davant del consistori”, informa l’Ajuntament. Cadascuna de les organitzacions que es presentin a aquest concurs podran rebre una dotació econòmica màxima de 80.000 euros i, com preveu la llei, no podrà excedir el 80% del cost total del pla d’ajuda que desplegui l’entitat en qüestió. Aquests projectes es poden presentar entre el 17 i el 23 de març i s’hauran d’executar abans que acabi aquest any 2022, estipula l’administració pública.

A més, l’Ajuntament ha creat una pàgina web que recollirà les actuacions que tinguin a veure amb el “pont humanitari entre Barcelona i Ucraïna, per canalitzar de la forma més eficient possible l’onada de solidaritat i les ganes d’ajudar que ha demostrat la població en aquesta primera setmana de conflicte”, diu el consistori. Aquest espai digital habilitat s’anirà actualitzant progressivament, de manera que la ciutadania podrà conèixer el nom d’algunes de les entitats i ONG que ja treballen sobre el terreny en tot moment. Algunes d’elles són Metges sense Fronteres, Metges del Món, Save the Children, el Comitè Català per als Refugiats, UNICEF, Fundació Acció contra la Fam, Creu Roja o Farmamundi.

Nou comentari

Comparteix