Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Airbnb, “preocupada” pel veto a les llars que llogaven habitacions a turistes
  • CA

La plataforma de lloguers turístics Airbnb s’ha declarat “preocupada” pel veto a Barcelona a arrendar habitacions per menys de 31 dies a domicilis habitats. La Generalitat va regular les llars compartides el 2020 i va concedir un marge d’un any als ajuntaments perquè adaptsessin les ordenances al respecte. El marge acaba just aquest divendres i l’Ajuntament de Barcelona ha optat per mantenir-se en la seva decisió de no permetre aquest tipus d’activitat, que considera que pot adulterar la funció dels habitatges i una saturació d’oferta turística que provoqui problemes de convivència, elevi els preus de l’habitatge i perjudiqui el comerç de proximitat.

A Airbnb s’anunciaven fins ara bona part de les llars que s’oferien a Barcelona per albergar gent de pas a la ciutat. La companyia assenyala que “la meitat” de les persones que oferien obrir casa seva a visitants per uns dies “depenen d’aquests ingressos per mantenir les seves llars”. Airbnb sosté que la prohibició de l’activitat a Barcelona “no té pràcticament impacte en el negoci global de la plataforma” i remarca que “l’absència de regles clares” a la capital catalana “perjudica a les famílies que més ho necessiten”, afirma Mónica Casañas, directora general de la companyia.

Tot i que l’Ajuntament ha deixat clar que no admet per ara aquest tipus d’allotjament turístic, les llars compartides queden pendents de com es regulen en l’actualització pendent d’aprovar-se del pla d’allotjaments turístics de Barcelona, el PEUAT. Airbnb diu que confia en poder col·laborar per “trobar una solució” pels veïns que compartien la seva llar amb viatgers.

Més notícies
Protesta pels preus del lloguer / ACN
La Cambra de la Propietat titlla de “propaganda” un informe sobre “desnonaments invisibles”
Notícia: La Cambra de la Propietat titlla de “propaganda” un informe sobre “desnonaments invisibles”
Comparteix
Rebat l'estudi del Sindicat de Llogateres i l'acusa de "tendenciós", "esbiaixat" i poc representatiu
Turistes a les Rambles | Jordi Play
Nova divisió al govern municipal pel lloguer d’habitacions turístiques
Notícia: Nova divisió al govern municipal pel lloguer d’habitacions turístiques
Comparteix
La proposta de JxCat de rectificar la prohibició d'aquestes llars compartides ha comptat amb el suport de PSC, PP, Cs i Bcn pel Canvi

Comentaris

  1. Icona del comentari de: joandomenec a agost 06, 2021 | 18:36
    joandomenec agost 06, 2021 | 18:36
    Frau Colau i els comuns són la ruïna per a pensionistes que poden anar tirant amb l'ajuda de llogar una habitació de casa seua.
  2. Icona del comentari de: Esquerres, stalin, hitler, gonzalez del gal.SS a agost 07, 2021 | 16:56
    Esquerres, stalin, hitler, gonzalez del gal.SS agost 07, 2021 | 16:56
    Colau, com erc, a matar velles, del covid o de gana. Esquerres hitlerianes.junquerils o stalinistes.colaus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa