Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova divisió al govern municipal pel lloguer d’habitacions turístiques
  • CA

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de Barcelona ha aprovat una proposició de JxCat que insta el govern municipal a autoritzar les llars compartides, d’acord amb el decret de turisme de la Generalitat. El text reclama un marc normatiu “adequat i exigent” dissenyat amb les diferents associacions d’amfitrions i altres implicats. La proposició ha dividit els dos grups de govern, ja que el PSC hi ha votat a favor, juntament amb Cs, PP, BCN pel Canvi i la regidora no adscrita. En canvi, els comuns hi han votat en contra, així com ERC.

El Pla d’Allotjaments Turístics (PEUAT) que va aprovar la comissió de govern, pendent de votació final al ple, prohibeix contractar habitacions per un temps inferior a 31 dies. D’aquesta manera, es volia evitar que proliferessin els pisos turístics encoberts i la tinenta d’alcaldia Janet Sanz considerava que l’oferta actual l’apartaments turístics ja és suficient. Ara, però, els comuns s’han trobat que els seus socis de govern estan disposats a iniciar un canvi en aquest front i que compten amb una majoria alternativa.

El regidor de JxCat Jordi Martí ha avisat que aquesta prohibició “perjudicarà especialment els petits propietaris que llogaven una habitació per completar la seva renda“. Segons ha assegurat, en aquests casos “els amfitrions lloguen habitacions del seu habitatge que comparteixen amb els hostes, que no són apartaments turístics, per complementar la seva economia. Es calcula que es tracta d’unes 7.600 habitacions a Barcelona, i aquests ingressos serveixen per pagar lloguer o, de vegades, per sobreviure”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa